"Praida nedēļā šķita svarīgi pastāstīt." Pēc "Skapja" apmeklējuma piekauts bijušais Pieci.lv dīdžejs

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Bijušais Latvijas Radio 5 - Pieci.lv raidījumu vadītājs Aleksis Vilciņš vietnē "Twitter" dalījies ar ierakstu, apgalvojot, ka cietis no homofobiska uzbrukuma. 

"Te es, pēc Skapja apmeklējuma aprīļa sākumā. Šķiet, ka pēdējā laikā šādi notikumi ir kļuvuši biežāki. Man seju salaboja, izmeklēšana notiek. Bet homofobiski uzbrukumi joprojām ir Latvijas ikdiena. Un tāpēc šādas nedēļas ir vajadzīgas. Priecīgu Praidu visiem!" raksta Vilciņš, pievienojot foto.

Pēc tam viņš komentāros atklāj, ka šobrīd viņam "kauli atpakaļ vietās" un "es jau uz kājām, bet Praida nedēļā šķita svarīgi pastāstīt".

Vaicāts, kā tieši ir fiksēts, ka uzbrukums ir homofobisks, Vilciņš apgalvo: "Paša uzbrucēja komentārs pēc notikušā, policijas klātbūtnē." Tāpat viņš apgalvo, ka par notikušo sākts kriminālprocess.

Kā zināms, Vilciņš 2020. gada pēc gandrīz septiņiem nostrādātiem gadiem pameta darbu "Pieci.lv".

Jau ziņots, ka līdz 4. jūnijam Rīgā ar aicinājumu "Atplauksti!" norisinās "Riga Pride" jeb Rīgas praids, kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību.

Rīgas praida nedēļas galvenais notikums būs gājiens "Mēs visi esam Latvija", kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Gājiens sāksies sestdien, 3. jūnijā, plkst.13 no Vērmanes dārza, savukārt pulcēšanās gājienam sāksies no plkst.12. Gājiens Vērmanes dārzā noslēgsies ar koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kurā uzstāsies Latvijā pazīstami mūziķi, kā arī runas teiks organizatori, aktīvisti un atbalstītāji.

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu