Vai viegli būt sievietei hiphopa kultūrā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto.

Divas Maiami dzīvojošas jaunas sievietes, kas nav tikušās kopš skolas laikiem, nolemj kopā nodibināt repmūzikas grupu. Lai arī seriāls "Par repu" (Rap Sh!t) tiek piedāvāts kā komēdija, tas atklāti demonstrē, ar ko nākas sastapties sievietēm pēc lēmuma ielauzties mūzikas industrijas jomā, kur dominē maskulinitāte. Vienā no galvenajām lomām – repmūzikas izpildītāja un komponiste KaMillion, kura saņēmusi "Grammy" par dziedātājai H.E.R. rakstīto mūziku. HBO MAX veidoto seriālu "Par repu" var noskatīties LMT Viedtelevīzijā.

Seriāla scenārija autore Aisa Reja (Issa Rae) vairākkārt bijusi nominēta galvenajām televīzijas un kino industrijas balvām gan kā aktrise, gan scenārija autore un režisore. Visa viņas radošā darbība pamatā ir vērsta uz afroamerikāņu dzīves atspoguļošanu, un seriāls “Par repu” būtībā notiek Maiami repmūzikas scēnā.

“Manuprāt, šis ir unikāls laiks hiphopa pasaulē, īpaši, ja mēs runājam par reperēm sievietēm, kuru tagad ir tik daudz, un nav sajūtas, ka viena ar otru konkurē.

Esmu deviņdesmito bērns, un tolaik pastāvīga bija tendence, ka mūziķes tiek pretnostatītas, mākslīgi radīts konflikts.

Taču tagad esam nonākuši laikmetā, kad vide ir daudz atbalstošāka un labvēlīgāka. Šis viss, kombinēts ar manis pašas pieaugšanas pieredzi, kļuva par manu nākamo stāstu, ko vēlos pavēstīt pasaulei,” portālam "Bazaar" stāstīja A. Reja, kura savos seriālu scenārijos turpina afroamerikāņu sieviešu naratīvu un stāstu par viņām.

Savs stāsts ir arī reperei KaMillion, kura seriālā attēlo Miu Naitu, brīvi domājošu vientuļo māti, kura cenšas izsisties vietējā repmūzikas scēnā, ekspluatējot un eksponējot ne tikai muzikālos dotumus. Agrā jaunībā kronēta par Mis Džeksonvilu, KaMillion savu skatuves karjeru sāka kā bekvokāliste un dejotāja, līdz atklāja savu mūzikas rakstīšanas talantu. Viņas komponētās dziesmas izpildījušas tādas pasaulslavenas mākslinieces kā Rianna, Misija Eliota, Pussycat Dolls, savukārt darbs pie R&B dziedātājas H. E. R. debijas albuma atnesa KaMillion Grammy balvu par labāko R&B albumu.

Noskaties filmas reklāmas rullīti!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu