Kāds būs sunīša Mailo liktenis? Šovs "Ģimene burkā" izraisa skandālu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Pēc tam, kad "Ģimene burkā" tika atainots, kā šova dalībniece Agrita Bindre ar vecāko meitu Esteri atvadās no sava suņa Mailo, aizvedot viņu uz lauku viensētu, kur turpmākā dzīve būs jāpavada pie ķēdes, ģimene un šova veidotāji saņēmuši asus pārmetumus. 

Viss sācies ar to, ka Bindru ģimenei jāmeklē jauna dzīvesvieta, jo pašreizējās mājas saimnieks lauzis īres līgumu. Viens no iemesliem esot četrkājainā mīluļa Mailo nodarītie postījumi. Agrita lēma atvadīties no Mailo, par kuru savulaik uzņēmās rūpēties. 

"Protams, viņam nebūs viegli, jo viņš ir pieradis pārvietoties brīvā teritorijā. Domāju, ka suns ir suns, ar laiku viņš pieradīs," ne bez asarām sacīja Agrita. "Atvadīties ir ļoti grūti, tāda sajūta, ka no sirds jāatdala kāda daļa. Šī situācija ir briesmīga, ar to nav vienkārši sadzīvot, bet tā ir tāda, kāda tā ir."

Pēc šī stāsta parādīšanās publiskajā telpā, ļaudis sociālajos tīklos raidīja asas piezīmes gan Agritas, gan šova veidotāju virzienā. 

Nu šova veidotāji nākuši klajā ar paziņojumu. Publiskojam nerediģētu paziņojumu. 

"Realitātes šovs “Ģimene burkā” sniedz ieskatu dalībnieku dzīvēs, un ar burkas sniegtajiem uzdevumiem, veicina pozitīvas pārmaiņas savstarpējās attiecībās. Šova formāts ir novērojošs, atspoguļojot dalībnieku ikdienas gaitas un emocijas. Bindru ģimene ir mūsu sabiedrības spogulis, kas parāda problēmas esamību. Ne velti informatīvie raidījumi Latvijā nemitīgi ziņo par piesietiem suņiem mežos, pamestiem dzīvniekiem ielās un pilnām dzīvnieku patversmēm. Esošajā situācijā filmēšanas komanda bija liecinieki sabiedrības problēmai ar ko saskaras daudzi cilvēki - atbildības trūkums saistībā par mājdzīvnieku.

Mēs neesam vienaldzīgi un iestājamies par šo problēmu, nenoslaukot to zem paklāja, bet skaļi par to runājot un meklējot cilvēcīgus, un pareizus risinājumus.

Medija pienākums bieži vien ir atspoguļot lietas, kas var radīt rezonansi, nepatiku un sašutumu, bet tas liek mums aizdomāties par to, kas notiek mums apkārt, izkāpjot ārā no paša veidotiem burbuļiem.

Jelgavas biedrības “Ķepa ķepā” vadītāja Gundega Bidere par notikušo ir sarūgtināta, taču atzīst, ka kopīgiem spēkiem mums ir iespēja to aktualizēt un veicināt pareizas darbības. “Problēma Latvijā ir ļoti aktuāla un paldies medijam un kanālam, ka tā tiks celta gaismā. Esam atvērti uz kopīgu sadarbību!”

Mūsu uzdevums ir izgaismot šīs problēmas, radīt diskusiju un izpratni sabiedrībā, kā pareizi rīkoties. Esam par to, ka sabiedrība zina, kā rīkoties šādā situācijā, kurā var nonākt ik viens dzīvnieku saimnieks, kad esi spiests savam ģimenes draugam atrast jaunas mājas. Savu komentāru par redzēto pauda arī dzīvnieku patversmes “Ulubele” vadītāja Ilze Džonsone. “Sirdi plosošs TV stāsts par cilvēku bezatbildību, egosimu un stulbumu. Diemžēl šis nav izņēmuma gadījums. Ar šādu cilvēku attieksmi pret dzīvniekiem patversmes saskaras ļoti bieži.

Mailo turēšana pie ķēdes ir 21. gadsimta normatīvi Latvijā, tātad nodevība pret suni ir likumīga. Tomēr ikviens, kam krūtīs ir sirds, izjūt, cik šis viss ir cietsirdīgi un pat infantili no pieaugušo puses gan attieksmē, gan rīcībā.

Dzīvē situācijas mēdz būt dažādas. Ir reizes, kad diemžēl saimnieks un viņa dzīvnieks nevar palikt kopā, tad vajadzētu vispirms sazināties ar dzīvnieka audzētāju, no kura mīlulis ir ņemts vai ar patversmi, no kuras dzīvnieks ir adoptēts. Tā būtu pareiza rīcība jebkurā situācijā!”

Pēc pieejamās informācijas, Mailo šobrīd atrodas Jelgavas dzīvnieku biedrības “Ķepa ķepā” drošajās rokās. Kopīgi sunītim meklēsim jaunas mājas un mīlošu ģimeni. Paldies biedrībai par iesaisti!"

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu