Influenceris Rojs Rodžers sarunā ar modes mākslinieku Dāvidu: “Ja cilvēkam nepatikšu, viņš vienmēr atradīs, kur piesieties"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rojs Rodžers Linkevičs
Rojs Rodžers Linkevičs Foto: LTV/ Lauris Vīksne

Šova “Žetons par uzdrīkstēšanos” trešās epizodes viesis Rojs Rodžers Linkevičs atklāj tā vadītājam, modes māksliniekam Romānam Andrejevam jeb Dāvidam, kādēļ vēlas aizbraukt no Latvijas un kas notika starp viņu un influenceri Evelīnu Pārkeri, kā arī dalās pārdomās par influenceru atbildību sociālajos medijos un drag queen kustību Latvijā.

Viens no pašmāju pazīstamākajiem influenceriem, drag queen un šovmenis Rojs Rodžers Linkevičs šova "Žetons par uzdrīkstēšanos" jaunākajā epizodē stāsta par to, cik viņa skatuves tēls ļoti atšķiras no puiša, kāds viņš ir ikdienā. Tāpat viņš atklāj, kāda bija ģimenes reakcija, kad viņš pirmo reizi ir parādījis savas personības spilgto drag queen pusi. Tas noticis gandrīz pirms 10 gadiem. Lielākās pārdomas toreiz esot bijušas tēvam, kurš satraucies, vai dēls šādā veidā varēs sev nodrošināt finansiālo stabilitāti, tomēr Rojs atzīst, ka ir novērojis, kā sākotnējā cilvēku skeptiskums pazūd, ja kļūsti veiksmīgāks tajā, ko tu dari: “Sākumā tev pašam ir bail, un radinieki projicē bailes no savas puses, un tas ir tas, kas bieži vien daudziem cilvēkiem neļauj darīt to, ko viņi vēlas.”

Skolas laikā Rojs tomēr ir ieguvis rūgtu pieredzi, kā apkārtējie nepieņem viņa personību, tomēr ar savu tagadējo pieredzi influenceris atzīst, ka svarīgākais ir tas, ko domā viņa draugi, svešu cilvēku domas esot viņu pašu viedoklis. Šobrīd arī lasot interneta komentārus, Rojs vairs nejūt vajadzību "apgāzt" par sevi rakstītos melus: “Ja cilvēkam nepatikšu, tad viņš vienmēr atradīs, kur man piesieties.”

Par spīti tam, ka Rojs ir pašmāju slavenība, cenšas uzturēties sev tuvāko lokā un skolas gadi jau ir pagājuši, tomēr ikdienā viņš vēl joprojām sastopas ar homofobiem līdzpilsoņiem, kas bieži vien arī uzbrūk, izplata stereotipizētus uzskatus un rada nepareizu priekšstatu par LGBTI kopienu Latvijā. Pārspīlēta attieksme esot no to cilvēku puses, kuri uzskata, ka viņiem kāds "nāks virsū" un “piesiesies”. “Homoseksuāļiem visi vīrieši nav iekāres objekts tikai dzimuma dēļ. Svarīgs ir arī daudz kas cits, piemēram, personīgā higiēna,” atzīst Rojs. Epizodes laikā Rojs ar Dāvidu nonāk pie atziņas, ka drag queen kustība Latvijā patiesībā ir jau ilgi, izklaides industrijā pastāvot žanram, kad heteroseksuāli vīrieši ietērpjas sieviešu drēbēs, tikai to cilvēki neidentificē ar LGBTI komūnu. Rojs norāda, ka arī vēsturiskā griezumā vīrieši ir pārģērbušies par sievietēm, piemēram, senās Grieķijas laikā, kad dāmas nemaz nedrīkstēja tēlot teātrī. Neizpratnes un apsūdzību pilnā sabiedrības attieksme esot viens no iemesliem, kādēļ Rojs apsver domu aizbraukt no Latvijas.

Dāvids arī neizvairās sarunas laikā uzdot jautājumu par Roja skandālu kopā ar citu Latvijas influenceri Evelīnu Pārkeri. Pagājušajā gadā Pārkere izdeva autobiogrāfisku grāmatu, par kuru Rojs kritiski izteicās publiskajā vidē. Sarunas laikā Rojs norāda, ka šis ir piemērs situācijai, kad influencerim ir jāuzņemas atbildība pret saviem sekotājiem – nevar publiskajā vidē grāmatu pasniegt kā zelta gabalu, bet kritiku par tās saturu un neatbilstošo cenu pateikt tikai privāti: “Tas bija uz robežas ar krāpniecību, kā tā grāmata tika prezentēta. [..] Tas ir neētiski pret sekotājiem, atbalstītājiem.”

Par spīti tam, ar ko Rojs Rodžers saskaras ikdienā viņa piederības LGBTI komūnai dēļ, influenceris nezaudē savu iekšējo filozofiju: rīkoties tā, lai aiz sevis atstātu kādu augstākstāvošu ideju, kam cilvēki varētu sekot. Tomēr viņa praktiskākais sapnis ir vecumdienās būt starp dzīvniekiem, sarunā ar Dāvidu norādot, ka šāda vēlme Rojam ir kopš bērnības, kas tika pavadīta laukos.

Šova “Žetons par uzdrīkstēšanos” trešo epizodi ar Roju Rodžeru Linkeviču jau var skatīties platformas “YouTube” kanālā “Žetons par uzdrīkstēšanos ar Dāvidu”. Epizodes pie skatītājiem nonāk reizi divās nedēļās, kuru laikā Dāvids sarunājas ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem par dzīvi – bērnību, skolas laikiem, darbu, karjeru, bērniem, kā arī sagaidāmi tādi jautājumi, uz kuriem viesi varētu arī nevēlēties atbildēt, tādā gadījumā viņiem jāveic izaicinājums. Modes māksliniekam Dāvidam šovu palīdz vadīt mākslīgā intelekta robots Īvī.

Jaunais šovs “Žetons par uzdrīkstēšanos” ir balstīts uz spēli “Patiesība vai risks” – sarunas laikā viesiem jāatbild uz dažādiem jautājumiem, atklāti pastāstot par savu pieredzi, tomēr, ja viesis nevēlēsies atbildēt uz kādu no jautājumiem, viņam būs jāizpilda kāds izaicinājums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu