Vēl ir iespēja tikt pie biļetēm uz Dziesmu un deju svētku koncertiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dejotāji laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur notiek tradicionālā "Ziedu Latvijas" veidošana.
Dejotāji laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur notiek tradicionālā "Ziedu Latvijas" veidošana. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vēl ir pieejamas biļetes uz dažiem Dziesmu un deju svētku koncertiem, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Pirmdien plkst.10 publiskajā tirdzniecībā nonāca iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem. Līdz plkst. 14 tika nopirktas vai izņemtas 8437 biļetes un bezmaksas ieejas kartes.

Pašlaik vēl ir iespēja iegādāties biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, deju lielkoncertu "Balts", vokālo ansambļu koncertiem un tautas lietišķās mākslas izstādi "Mēs".

No šodienas gan internetā, gan kasēs ir iespēja izņemt XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku bezmaksas pasākumu, kas notiek slēgtās telpās, ieejas kartes. Interesentiem tiek piedāvāta iespēja bezmaksas apmeklēt deju kolektīvu finālkonkursu 17.jūnijā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Viena persona var izņemt divas ieejas kartes.

Ieejas kartes pieejamas arī senioru kolektīvu koncerta "Klusums reiz par tautu tapa", kas notiks 3.jūlijā Rīgas Cirkā un amatierteātru izrādēm Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī 6.jūlijā un 7.jūlijā.

Savukārt Svētku bezmaksas koncertos, kas notiks baznīcās - pūtēju orķestru koncerti, mazākumtautību garīgās mūzikas koncerts - ieeja būs ar bezmaksas ieejas kartēm, ko varēs saņemt pie ieejas koncertā. Uz koru finālkonkursu ieeja būs bez ieejas kartēm.

Svētku organizatori norāda, ka biļešu iegāde šodien notiek bez sarežģījumiem.

Citāda pieredze bijusi Vecmīlgrāvja iedzīvotājai Ainai, kura aģentūrai LETA stāstīja, ka, ņemot vērā neveiksmīgo svētku biļešu iegādes pieredzi internetā, viņa šodien nolēmusi tās iegādāties kultūras pils "Ziemeļblāzma" informācijas centrā, kur nesen atvērta "Biļešu paradīzes" kase.

Sieviete norādīja, ka viņa ieradusies labu laiku iepriekš, taču bijusi vienīgā pircēja, kas gaidījusi kases atvēršanu. Īsi pirms plkst.10 ieradusies kasiere, kā arī viņas paziņa. Tā vietā, lai apkalpotu pirmo un vienīgo cilvēku, kas gaidīja kases atvēršanu, kasiere un viņas paziņa, svētku biļetes vispirms iegādājās pašas sev.

"Kad kasiere sāka apkalpot mani, tad visas biļetes uz mani interesējošo koncertu, jau bija pārdošanas procesā. Kasiere vairākas minūtes neveiksmīgi centās atrast, kādu brīvu biļeti, kamēr beidzot viņa atradusi vienu biļeti. Taču es no tās atteicos, jo koncertu vēlējāmies apmeklēt divatā," savā pieredzē dalās Aina.

Viņas ieskatā, tirdzniecībai kasēs vajadzējis rezervēt kādu noteiktu skaitu biļešu, lai tās varētu iegādāties arī tie cilvēki, kuriem nav pieejams internets. Turklāt tirdzniecības platformas izstrādātāji varēja ar kādu atšķirības zīmi iezīmēt tās biļetes, kas jau ir pārdošanas procesā, lai kasierim nav veltīgi jāklikšķina uz visiem lodziņiem, meklējot tirdzniecībai brīvo biļeti.

Aina atzīst, ka viņu sarūgtinājusi kasieres rīcība, nesniedzot pakalpojumu klientam. "Es tiešām nesaprotu, kādēļ svētku organizatori gadiem nespēj nodrošināt kārtību, svētku pasākuma biļešu tirdzniecībai. Katru reizi ir kādi pārpratumi un necienīga rīcība pret saviem līdzcilvēkiem," ar nožēlu atzina Aina.

SIA "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis aģentūrai LETA pauda, ka viņa rīcībā nav informācijas par šādu incidentu, tādēļ solīja to noskaidrot un risināt.

Savukārt pievakarē Aina aģentūru LETA informēja, ka ir saņēmusi atvainošanos no uzņēmuma, kā arī iegādājusies un saņēmusi biļetes, ko no rīta nevarēja nopirkt "Ziemeļblāzmas" Informācijas centra kasē.

Kā vēstīts, pirmdien no plkst. 10 publiskajā tirdzniecībā ir pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, uz noslēguma koncertu "Kopā Augšup" un tā ģenerālmēģinājumu - teju 2000 biļešu, uz deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" - vairāk nekā 1000 biļešu, deju lielkoncertu "Balts" - vairāk nekā 700 biļešu uz katru koncertu, un citiem pasākumiem.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēs iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopīgais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits - 20. Biļešu tirdzniecību nodrošina "Biļešu paradīze".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu