Straumētākais tops atnes jaunus līderus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Singapūras satīns"
"Singapūras satīns" Foto: Anna Dave

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”. Mūzikas plūsma ir kļuvusi straujāka, un topa 23. nedēļā atkal piedzīvojam līderu maiņu visās kategorijās. Turklāt vairāki mākslinieki topā atrodami ar divām dziesmām vai albumiem.

Latvijas straumētāko singlu topa virsotnē 23. nedēļā ir “Singapūras Satīns” ar tikko izdoto dziesmu “Degviela”. Apvienotajā singlu topā tā ieņem trešo vietu. Savukārt dziesma “Uz Seen”, kas ir grupas sadarbība ar “A-Europa”, šonedēļ ir sestā.

“Ļoti priecājamies, kā arī esam mazliet pārsteigti par šīs dziesmas iekļūšanu straumētāko Latvijas ierakstu topa virsotnē. Atskatoties vēsturē - ātrs reps vidējam latvietim vienmēr bijis grūti sagremojams. “Degvielas” panākumi, kā arī fakts, ka

90 procentus dziesmu Latvijas straumētāko ierakstu topā ir radījuši ar hiphopu saistīti mākslinieki,

norāda uz nozīmīgu tendenču maiņu Latvijas mūzikas patērētāju paradumos. Mūzikas panākumus jau sen vairs nenosaka atbilstība “radio formātam” vai jebkādiem citiem tradicionālo mediju uzliktiem rāmjiem, bet gan tīrs autentiskums, radošums un oriģinalitāte,“ savu viedokli pauž grupa “Singapūras Satīns”.

Foto: publicitātes

Latvijas staumētāko singlu topa otrajā vietā ir “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē” - “Bermudu Divstūra” un “Apvedceļš” sadarbība, kas topa augšgalā atrodas kopš šī gada sākuma. Savukārt sesto vietu ieņem “Bermudu Divstūra” dziesma “Laim' uz mana rēķin'”. Trešajā vietā latviešu dziesmu topā ir grupas “Jauns Mēness” dziesma “Kad mēness jūrā krīt”, kas pagājušajā nedēļā bija pirmā. Savukārt topa jaunums - Gacho singls “25” ir piektajā pozīcijā. Mūziķa otrs projekts Mesa ar dziesmu “Ko vairāk man vajag” noslēdz top10.

Foto: publicitātes

Kombinētā singlu topa pirmajā vietā atgriezies Deivids Kušners (David Kushner) ar “Daylight”. Viņam seko soms Kārja (Käärijä) ar “Cha Cha Cha”. Topa jaunumi - franču dziedātāja “Jain” ar dziesmu “Makeba” atrodas 7. vietā. Dziesma ir aktuālais hits vietnē “TikTok” un interesanti, kā tā ir izdota jau 2016. gadā. Astotie ir britu reperi “Dave” un “Central Cee” ar jauno singlu “Spiner”, kas atrodama abu kopējā mini albumā “Split Decision”.

Kas attiecas uz kombinēto albumu topu, tur virsotnē dominē producents “Metro Boomin”. Visvairāk klausītākais albums šajā nedēļā ir viņa veidotais skaņu celiņš supervaroņa “Zirnekļcilvēka” datoranimācijas multfilmai - “Metro Boomin presents Spider-Man:Across The Spider-Verse”. Trešajā vietā ir producenta 2022. gada albums “HEROES & VILLAINS”. Savukārt kombinētā albumu topā otrais - Dienvidkorejas grupas “Stary Kids” jaunākais albums “5-STAR”. Albumu topā iekļuvuši arī trīs latviešu mūziķu ieraksti: MSencis un Grandmasters Neons ar albumu “goda vards cetri” ir sestie. Reperis Wiesulis un producents “sanvn” ar “Fianchetto” ir devītie, bet “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru” ieņem 10. vietu.

Vasarā topā izmaiņas varētu ienest lielie mūzikas festivāli, kuri iedvesmo māksliniekus izdot jaunus singlus arī vasaras tveicē. Muzikālus atklājumus joprojām atnesīs vietne “TikTok” un jaunus hitus sola arī režisores Gretas Gērvigas filmas “Bārbija” skaņu celiņš. Filmā galvenās lomas atveido Margota Robija un Raiens Goslings.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu