12. jūnijā 86 gadu vecumā mūžībā devās bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni. Daudz ir rakstīts par to, kā nelaiķa populistiskā politika pārveidoja Itālijas sabiedrisko dzīvi, taču bijušais premjerministrs bija daudz labāk pazīstams ar savu trakulīgo un krāsaino personīgo dzīvi.

Berluskoni bija Itālijas valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!") līderis un parlamenta augšpalātas Senāta deputāts. Veselības problēmu dēļ viņš reti parādījās sabiedrībā, bet palika oficiālais "Forza Italia" līderis.

Berluskoni trīs reizes ieņēma premjerministra amatu laikā no 1994. gada līdz 2011. gadam, kopumā pavadot valdības vadītāja amatā deviņus gadus. Taču viņa ietekme bija daudz plašāka par politiku, jo viņam piederēja lielākie komerciālie televīzijas kanāli, kā arī līdz 2017. gadam viņš bija futbola kluba "AC Milan" īpašnieks. Košā dzīvesveida dēļ Berluskoni vārds bieži nonāca laikrakstu pirmajās lappusēs, arī pēdējos gados.

Ekspremjers bijis apsūdzēts amata ļaunprātīgā izmantošanā, mazgadīgo prostitūcijas veicināšanā un korupcijā, kā arī ticis ierauts citos skandālos.

Par viņu sēros 33 gadus vecā draudzene, divas bijušās sievas un pieci bērni, no kuriem vairāki palīdzēja Berluskoni vadīt viņa biznesu, kura vērtība ir aptuveni septiņi miljardi eiro.

Taču Berluskoni vārds izskanējis saistībā ar seksa skandālu un viņa “Bunga Bunga” ballītēm viņa greznajā San Martino villā netālu no Milānas.

Par Berluskoni erotiskajiem piedzīvojumiem publiski kļuva zināms 2010. gadā, kad Berluskoni personīgi...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp