Meistarklasēs aicina apgūt Latgales keramikas veidošanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Krists Ozoliņš

Vīpes amatniecības centrā "Māzers" profesionālu keramiķu vadībā varēs apgūt Latgalei raksturīgas keramikas veidošanu, informē Jēkabpils novada pašvaldība. Projektā ieplānotas vairākas aktivitātes dažādu keramiķu vadībā.

No 26. jūnija līdz 13. jūlijam ieplānotas piecas meistarklases keramiķes Inetas Dzirkales vadībā, lai iepazītu un iemēģinātu roku Krustpils apkārtnei raksturīgajā keramikā.

Savukārt pēc tam – augustā – notiks meistarklases Raivo Andersona vadībā, mācoties Latgales tradicionālo krāsaino keramiku, bet oktobrī un novembrī keramiķis Valdis Pauliņš stāstīs un mācīs par reducēto Latgales keramiku.

Kopumā projekta laikā paredzēts iesaistīt 15 dalībniekus, kuri pēc projekta beigām varēs turpināt izmantot amatniecības centrā esošo aprīkojumu keramikas prasmju nostiprināšanai un tālāk nodošanai.

Vīpes amatniecības centrs "Māzers"
Vīpes amatniecības centrs "Māzers" Foto: jekabpils.lv

Apmācību laikā tapušie darbi meistarklašu noslēgumā tiks eksponēti Vīpes amatniecības centrā "Māzers" izstādē "Kultūrvēsturiskās saknes meklējot".

Foto: Publicitātes foto

Meistarklases notiek bez maksas, taču nepieciešams iepriekš pateikties.

Projekts tiek realizēts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" un biedrības "Latgales reģiona attīstības aģentūra" finansiālu atbalstu.

Plašāk par Latgales podniecības kultūrvēsturisko nozīmi iespējams izlasīt Latvijas Kultūras kanona tīmekļa vietnē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu