Kas kopīgs Bristolei, Bozovai un Sibbo?

Mūziķi un draugi pēc 18 gadiem atkal satiekas, lai radītu kopīgu dziesmu
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Draugi un mūziķi Arnis Slobožaņins (no kreisās) un Daniels Traviss atkal satikušies pēc 18 gadiem Latgales vēstniecībā GORS
Draugi un mūziķi Arnis Slobožaņins (no kreisās) un Daniels Traviss atkal satikušies pēc 18 gadiem Latgales vēstniecībā GORS Foto: Publicitātes foto

Atbildi uz šo jautājumu jūnija beigās Latgalē mēģināja rast  mūziķi Daniels Traviss, Arnis Slobožaņins, Amanda Lapa, Mārcis Lipskis un Laura Svikša – radot un ierakstot dziesmu "Snake Wedding" (Čiusku kuozys).

2004. gadā Arnis un Daniels iepazinās kādā studentu ballītē Anglijas pilsētā Bristolē, kur abi studēja Rietumanglijas Universitātē. Puiši spēlēja ģitāru un rakstīja dziesmas. Izrādījās ka abiem vēl ir kas kopīgs – Arnis bija latgalietis, bet Daniels pārstāvēja aptuveni 5% lielo Somijas zviedru minoritātes kopienu.

Daniels Traviss muzicē kādā Bristoles klubā 2004. gadā
Daniels Traviss muzicē kādā Bristoles klubā 2004. gadā Foto: No personīgā arhīva

Gadu vēlāk Arnis atgriezās Latvijā un abu mūziķu ceļi šķīrās. Laiku pa laikam viņi sazinājās un viens otram sūtīja savas dziesmas. Beidzot, pēc 18 gadu pārtraukuma abi satikās. Daniels mēroja aptuveni 500 kilometru garo ceļu no Sibbo pilsētas Somijā, lai nosvinētu Jāņus Ludzas novada Bozovā un kopīgi radītu dziesmu.

Bozovā jāņoja arī jaunā dziedātāja un komponiste, Jāņa Ivanova mūzikas skolas audzēkne, dažādu dziedāšanas TV šovu dalībniece Laura Svikša, grupas "Piparmētra" dalībniece un bundziniece Amanda Lapa, Daugavpils Staņislava Broka mūzikas vidusskolas skolotājs, trompetists Ojārs Tūmiņš un postfolkloras grupas "Rikši" basģitārists Mārcis Lipskis. Pēc divu dienu radoša darba tika ierakstīta dziesma "Snake Wedding" (Čiusku kuozys) angļu un latgaliešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu