Dziesmu svētku dalībniekiem launagā izsniegta ēšanai nederīga desa (18)

Papildināts ar "Sanitex" komentāru
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Desas. Ilustratīvs foto.
Desas. Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Dziesmu un deju svētku dalībnieki tiek aicināti neēst šodien, 7. jūlijā saņemtajā launaga pakā atrodamo vārīto desu "Zaļā dakšiņa" ar derīguma termiņu 18.jūlijs.

Kā informēja svētku rīkotāji, šāds aicinājums tiek izplatīts, pamatojoties uz "dalībnieku pirmajiem signāliem" un saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta rekomendācijām.

PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājs Raimonds Tukišs pauda, ka pie paciņu izdales svētku dalībnieki nāca atpakaļ un informēja, ka desai ir skābena piegarša. Skābenā garša apstiprinājās arī pārbaudē, tādēļ operatīvi tika pieņemts lēmums desu izņemt no launaga pakām, lai nerastos nelabvēlīga situācija, lietojot uzturā šo produktu.

"Rēzeknes gaļas kombināta" vārītās desas "Zaļā dakšiņa" iepakojumus ar derīguma termiņu 18.jūlijs svētku rīkotāji, saņemot signālus un rekomendācijas, nekavējoties izņēmuši no neizdalītajām launaga pakām, tomēr dalībniekus, kuri savas paciņas bija saņēmuši jau iepriekš, tiek aicināti minēto desu neēst.

"Darbības tiek veiktas nekavējoties, ir cieša sadarbība gan ar PVD, gan ar launagu paku nodrošinātāju. Mēs veicam dalībnieku apzināšanu," uzsver svētku izpilddiektore Daina Markova.

Dalībnieku launagu paku saturu saskaņā ar publiskās iepirkumu procedūras rezultātiem nodrošina uzņēmums "Sanitex".

Uzņēmuma pārstāve norādīja, ka tika konstatēta konkrēta produkta neatbilstība kvalitātei. Ar PVD darbiniekiem klātienē tika pieņemts lēmums nekavējoties izņemt no launaga paciņām desu, kā arī tajā brīdī neizdalītās pakas tika nomainītas pret citām launaga pakām, kuru sastāvā bija cits atbilstošs gaļas izstrādājums.

"Sanitex" atvainojas visiem dalībniekiem par šo nepatīkamo starpgadījumu un uzņēmums "dara visu, lai sestdienas un svētdienas paku izdale noritētu bez aizķeršanās".

Rīkotāji sadarbībā ar "Sanitex" meklē risinājumus, lai nekavējoties aizstātu desu ar citu produktu.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu