FOTO, VIDEO Izturīgākie dziedātāji ar dziesmu "Lec, saulīte" Mežaparka estrādē sagaida saullēktu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ar vērienu izskanējuši XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki
Ar vērienu izskanējuši XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Svētdien, 9. jūlijā, pēc noslēguma koncerta Mežaparka Lielajā estrādē noritēja tradicionālā sadziedāšanās nakts. Pašiem izturīgākajiem dziesmu pavadībā izdevās Mežaparka estrādē sagaidīt arī rītu!

Sadziedāšanās naktī, kas norisinājās pēc noslēguma koncerta, gan Dziesmu un deju svētku dalībnieki, gan skatītāji, gan svētku veidotāji radīja kopkori, kas sirsnīgi izdziedāja Latvijā iemīļotas dziesmas.

Tomēr, naktī dziedāšanas prieks nebeidzās. Pašiem izturīgākajiem dziedātājiem, Vispārējo latviešu dziesmu svētku virsdiriģenta Māra Sirmā vadībā, izdevās sagaidīt arī pirmdienas rītu. Kā vēstīja kopkora dalībnieks: "Tas ir kaut kas ļoti īpašs - būt klāt un dziedāt kopā pat tad, kad nodziedāta visa noslēguma koncerta programma".

Pēdējie Dziesmu un deju svētku dalībnieki Mežaparka estrādi pameta vien ap plkst.8 pirmdienas rītā, vēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Signe Pujāte.

No mākslinieciskā viedokļa tāds svētku noslēgumus sagādā patiesu prieku, atzina Pujāte.

Viņa izteica pateicību dziedātājiem un mūziķiem, kuri uzturēja augsto un emocionālo līmeni, jo ar pāris stundām miega ir spējuši gan piepildīt skatītāju vēlmes, gan sasmelties spēku un motivāciju arī turpmākajam.

Vienlaikus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Direktora vietniece neatliekamās medicīniskās palīdzības jautājumos Māra Dīriņa aģentūrai LETA noradīja, ka dienestam nav informācijas par kādiem sarežģījumiem Sadziedāšanās naktī. "Cits scenārijs, cilvēki jutās atbrīvoti, atpūtās un baudīja svētku noslēgumu," stāstīja Dīriņa.

Savukārt Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs norādīja, ka tāpat kā visus svētkus Sadziedāšanas naktī dalībnieki "dziedāja ilgi, līksmoja ilgi, bet atbilstoši tam kā tam būtu jānotiek".

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki šogad notika Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē un noslēdzās aizvadītajā naktī.

Jau vēstīts, ka svētdienas, 9. jūlija, vakarā Mežaparka Lielajā estrādē grandiozi izskanēja XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. 

Koncertā piedalījās Goda virsdiriģenti Jānis Erenštreits, Juris Kļaviņš, Jēkabs Ozoliņš, Arvīds Platpers, Jānis Zirnis, Lilija Zobens, kā arī virsdiriģenti Kaspars Ādamsons, Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, Ivars Cinkuss, Agita Rimšēviča, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava, Māra Marnauza, Māris Sirmais, Ints Tetrovskis, Ilze Valce, Romāns Vanags.

Koncerta dalībniekus un apmeklētājus uzrunāja jaunais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš amatā aizvadīja tikai otro dienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu