"Tas bija neaizmirstami!" Asnate Rancāne par "Tautumeitu" terapeitisko pieredzi Glastonberijas festivālā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

​“Tas bija neaizmirstami,” “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” par Glastonberijas festivālu saka grupas “Tautumeitas” līdere Asnate Rancāne. Viņa dalās stāstā, kā grupa vispār nokļuva leģendārajā festivālā, kā tiek izvēlēti mākslinieki, kas uzstāsies uz neskaitāmajām skatuvēm, un kā pašām klājies ne tikai dziedot, bet arī baudot visa festivāla gaisotni piecu dienu garumā.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Rancāne stāsta, ka ceļš uz festivālu sācies šovkeisā Amsterdamā, kurā “Tautumeitas” uzstājušās. Tur viņas pamanījis viens no Glastonberijas daudzo skatuvju menedžeriem. “Viņš atnāca uz mūsu uzstāšanos, viņš redzēja, viņam patika tas, ko viņš redzēja, un pāris nedēļas vēlāk viņš mūs arī uzaicināja,” atminas dziedātāja. Tālākais jau bijis menedžmenta jautājums.

Interesanti, ka Glastonberijā visa festivāla teritorija ir sadalīta mazos “ciematiņos”, pastāsta Rancāne. Viņa atminas, ka šajā teritorijā ir aptuveni 36 šādi “ciematiņi”, savukārt katrā no tiem ir aptuveni četras skatuves. “Katrai skatuvei ir savs skatuves menedžeris, un būtībā katra menedžera rokās ir tas, kas uz tās skatuves uzstāsies katru dienu,” stāsta dziedātāja. “Tad nu ir jādibina attiecības ar šiem skatuves menedžeriem.”

“Mūsu skatuvīte bija “Green fields” – ar ekoloģisko domu apakšā,” stāsta Rancāne. “Kas bija tā uzkrītoši, ka publika bija ļoti mīloša un inteliģenta, atsaucīga un nenormāli atvērta. Vispār jau Eiropā publikā ir daudz atvērtāki cilvēki nekā mums šeit, Latvijā. Tā bija terapija tur būt visas piecas dienas. Ne jau tikai tā mūsu uzstāšanās – tas priekš mums tur bija pat otršķirīgi, tā sajūta, ko mēs tur ieguvām, – tāpēc tas bija neaizmirstami.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu