Pasniegs Jāņa Baltvilka balvas bērnu un jauniešu literatūrā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūlija izskaņā Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) pasniegs Jāņa Baltvilka balvas bērnu un jauniešu literatūrā un grāmatu mākslā,  informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra pārstāve Silvija Tretjakova.

Uz Baltvilka balvu bērnu un jauniešu literatūrā pretendē Aija Lisovska par literāro pasaku "Dullā diena Dundurzālē" (izdevējs "Zvaigzne ABC"), Inese Zandere par bilžu grāmatām "Vai grāmatai ir knābis?" un "Kamoliņš un kastīte" ("Liels un mazs"), Žebers par dzejoļu krājumu jauniešiem "Ejas un asakas" ("Liels un mazs") un Daina Tabūna par izzinošo literāro pasaku "Lasis Stasis un Atlasijas okeāns" ("Liels un mazs").

Uz Baltvilka balvu grāmatu mākslā pretendē Andris Breže par ilustrācijām Žebera dzejoļiem "Ejas un asakas", Rūta Briede par ilustrācijām Zanderes grāmatai "Vai grāmatai ir knābis?" un Marta Pujāta dzejoļu grāmatai "Zenīts" ("Liels un mazs"), Ernests Kļaviņš par ilustrācijām Juliana Tuvima dzejoļu grāmatai "Pans Trallalnieks" ("Liels un mazs") un Zanderes grāmatai "Kamoliņš un kastīte" un Ieva Jurjāne par ilustrācijām Luīzes Pastores garstāstam "Raiņa ielas cirks" ("Neputns").

Savukārt uz "Latvijas valsts mežu" balvu "Jaunaudze" par debiju bērnu un jauniešu literatūrā un grāmatu mākslā pretendē Toms Deimonds Barvidis par fantāzijas romānu "Zaļā Dzīle" ("Dienas Grāmata") un Laura Melne par literāro devumu kopā ar Viviannu Mariju Stanislavsku tapušajam komiksam "Sunāns breiveibā" ("Volūda").

Par Baltvilka balvas starptautisko laureātu 2023.gadā ir kļuvusi lietuviešu rakstniece Igne Zarambaite par garstāstu "Melndzelmji" ("Jāņa Rozes apgāds") un tā tulkotāja Dace Meiere.

Kopumā balvas žūrija izvērtējusi 46 grāmatas, bet 19 izdevumi aplūkoti, meklējot pretendentus grāmatu mākslas balvai. Šogad uz balvu bijuši vairāk nekā desmit debitanti rakstniecībā un ilustratora veikumā.

24.jūlijā vispirms plkst.11 LU Botāniskajā dārzā notiks starptautiskie bērnu literatūras lasījumi, plkst.15 notiks Baltvilkam veltīts piemiņas brīdis 1.Meža kapos, bet plkst.17 Botāniskajā dārzā notiks balvas pasniegšanas ceremonija.

Pirms tam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 22. un 23.jūlijā būs starptautiska konference "Vide, kas veicina lasīšanu", kas notiks sadarbībā ar Eiropas Lasītprasmes asociāciju federāciju un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu