"Kriminālās ekselences fonda" aktierim draud septiņu gadu cietumsods (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Daugaviņš
Andris Daugaviņš Foto: publicitātes

Filmas "Kriminālās ekselences fonds" zvaigzne, bijušais maksātnespējas administrators Andris Daugaviņš intervijā žurnālam "Ieva" atklāj, ka pret viņu sākts kriminālprocess.

Kā žurnālam "Ieva" skaidro Daugaviņš, viņš savulaik tika iecelts par uzņēmuma "Zeus" maksātnespējas administratoru un to administrēja no 2012. gada decembra līdz 2019. gada jūnijam, kad pēc Maksātnespējas kontroles dienesta pieteikuma tika atcelts.

"Process bija sarežģīts, jo tajā jau sākumā bija vairāki kriminālprocesi pret iesaistītajiem vadītājiem, no kuriem viens arī saņēma reālu cietumsodu, un civilprocesi, kuros man bija jāpiedalās kā administratoram.

Sapratu, ka viens pats galā netikšu, un ar kreditoru piekrišanu piesaistīju tiesvedību speciālistus, kuriem kreditori noteica arī atlīdzības nosacījumus," skaidro Daugaviņš.

Daugaviņa ieskatā "mūsu darba rezultātā daudzu kreditoru prasījumi tika noraidīti, tika uzvarētas tiesvedības un palika faktiski viens kreditors, lielākais no tiem - "Rīgas nami", kas šajā gadījumā saņem vismaz piecas reizes vairāk, nekā būtu sākumā, turklāt tika panākts, ka simtprocentīgā apmērā tiek apmierināti Valsts ieņēmumu dienesta un Maksātnespējas kontroles dienesta prasījumi". 

Viņš turpina: "Mans darbs viņus apmierināja līdz pat 2018. gada beigām, kad "Rīgas nami" par mani iesniedza sūdzību, kas vēlāk tika apmierināta, un Maksātnespējas kontroles dienests pabeidza savu jau gadu veikto pārbaudi, norādot to pašu... Lēmumi uz piecdesmit lapām.

Es tiku atcelts no amata, pret mani tika ierosināts kriminālprocess, un 2020. gadā vēl arī iesniegta civilprasība."

Daugaviņš arī pauž, ka no viņa tiekot prasīta atpakaļ visa saņemtā darba alga un juristiem izmaksātā.

Vaicāts, ko viņš ir pārkāpis un kas viņam par to draud, Daugaviņš intervijā norāda: "Neesmu nodrošinājis procesa efektīvu gaitu, darbojies pret kreditoru interesēm, neesmu saskaņojis izmaksas. Izrādās, man viss bija jādara pašam, neviens nebija jāpiesaista. (..) Pēc kriminālprocesa sankcijām, cik atceros, - septiņi gadi. Ir stulbi tā teikt, bet, ja godīgi, man ir pilnīgi vienalga, kā tas beigsies."

Pilnu interviju ar aktieri Andri Daugaviņu lasi žurnāla "Ieva" 12. jūlija numurā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu