"Šķita, ka mani atpazīst pilnīgi visi garāmgājēji!" Intervija ar "Un tā tas laiks paiet…" Mirandas tēla atveidotāju Sintiju Niksoni

Foto: publicitātes.
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Intervijā Mirandas tēla atveidotāja, aktrise Sintija Niksone (Cynthia Nixon) sniedz ieskatu seriāla “Un tā tas laiks paiet…” (And just like that…) otrajā sezonā. “Max Original” seriāla otrā sezona pieejama “LMT Viedtelevīzijā” un citās platformās.

Kur otrās sezonas sākumā ir Miranda?

Pirmās seriāla sezonas beigās Miranda izlēma nokrāsot matus atkal rudus un atteicās no ļoti grūti iegūtās, pieprasītās prakses vietas, izvēloties mīlestību un sekojot Če (Che) uz Losandželosu. Tātad tieši tur mēs viņu atkal satiksim - ar sarkaniem matiem un jauno dzīvesveidu Kalifornijā. Es teiktu, ka viņa ir gandrīz eiforiskā stāvoklī.

Kā bija atgriezties pie sarkanās matu krāsas?

Tas bija smieklīgi, jo cilvēki bieži vien mani atpazīst uz ielas, bet, kad es nokrāsoju matus rudus, šķita, ka mani atpazīst pilnīgi visi garāmgājēji!

Bet procesā bija arī kas skaists, par ko es nebiju īpaši aizdomājusies: mūsu jaunākajam bērnam ir 12 gadi, un viņam ir rudi mati. Viņš mani kā rudmati nekad nebija redzējis. Un manai sievai ir rudi mati. Mūsu pārējās atvases nu dzīvo ārpus mājas, tāpēc mēs septiņus vai astoņus mēnešus bijām maza rudmataina ģimene, un tas tiešām bija lieliski.

Vai nevēlējies saglabāt rudo matu krāsu?

Matu kopšana būtu ļoti grūta. Neviens nedomā, ka tas ir tik sarežģīti, bet ir.

Pastāsti par Mirandas sajūtām, viņai dzīvojot ārpus Ņujorkas.

Mēs izcēlām Mirandu no visām viņas komforta zonām - būt korporatīvai advokātei, precētai, studentei, ņujorkietei, pat būt dominējošai personai attiecībās. Tagad viņa satiekas ar kādu, kura ir slavena un dominējoša, un Miranda nekad to nav pieredzējusi. Kalifornija ir daļa no pārmaiņām, jo tā ir mierīga vieta: tur ir veselīga pārtika un ekoloģija... tās nav Mirandai tuvas lietas.

Foto: publicitātes.

Varētu teikt, ka viņa ir mainījusies visvairāk no visiem varoņiem.

Manuprāt, jā.

Kā viņa tiks galā ar šīm pārmaiņām?

Viņa ilgu laiku bija kā aizmigusi un tad pamodās, un viņa ir tik pateicīga, ka ir pamodusies. Viņa bija precējusies ar vīrieti, kurš bija pilnībā pieņēmis faktu, ka viņu dzīve ir pilnībā paredzama, viss bija ērts un nekas jauns nekad nenotika. Un viņa ļoti ilgi mēģināja dzīvot līdzīgi, jo negribēja sāpināt otru cilvēku. Tāpēc tagad viņa nespēj noticēt tam, ka patiesībā viņai bija izvēles iespējas. Viņa varēja atvērt durvis un aiziet prom.

Nu dzīve viņai atver acis uz visu, ko viņa līdz šim nezināja un ko, iespējams, nevar kontrolēt. Tas ir lieliski, jo cilvēki vienmēr saka: ja vēlies saglabāt smadzeņu aktivitāti, kļūstot vecākam un par spīti grūtībām, ir jāsāk mācīties svešvalodas. Vai, ja esi labrocis, mēģini izmantot tikai kreiso roku. Mēģini staigāt atpakaļgaitā. Visas šīs lietas, kas ir grūtas, jo tās nespējam darīt labi, patiesībā ir tās, kas palīdz smadzenēm un padara mūsu prātus asus. Asuma saglabāšana un jaunu lietu atklāšana ir ļoti svarīga Mirandai.

Vai esi ko iemācījusies no viņas?

Jā. Sāku viņu atveidot, kad man bija 31. Viņa bija pašapzinīga, bet bieži bez pamatota viedokļa. Tomēr viņas uzdrīkstēšanās iemācīja man būt nedaudz drosmīgākai un vairāk paust savu viedokli.

Kāpēc cilvēkiem, tavuprāt, patīk seriāls un tā varoņi?

Ir vairāki iemesli. Pirmkārt, seriāls ir labi “uzrakstīts”. Tas ir vizuāli ļoti baudāms, ja runājam par varoņu apģērbiem, gaismošanu un visu pārējo.

Bet domāju, ka seriāla pirmsākumos cilvēkiem patika ideja, ka tu vari būt 30 gadus vecs un dzīvot bez izmisīgas vēlmes apprecēties. Un tā dzīvoja liela daļa Amerikas, bet televīzijā tas netika attēlots.

Televīzijas seriāli, kas gūst panākumus, ir par to, kas reāli notiek pasaulē, bet liela daļa to nesaprot. Seriālos tika izmantoti novecojuši stāsti. Bet šīm sievietēm, kuras attēlojām mēs, bija karjera, viņas pelnīja pašas, bija ieinteresētas seksā, vīriešos un romantikā, bet tikai tad, kad pašas to vēlējās. Tur meklējamas saknes idejai par jaunavu un priekameitu iedalījumu, vai ne tā? Tu esi vai nu laba meitene, vai arī nodarbojies ar seksu, ne abējādi. Seriālā rādījām, ka varones ir labas un, jā, viņas daudz nodarbojas ar seksu. Un viņas nav tik kautrīgas, lai par to nerunātu atklāti. Televīzijā nebija seriālu par sieviešu draudzību, savukārt mūsu seriālā tā bija centrālais punkts.

Un nu jaunajam seriālam arī nav līdzīgu, jo tas ir par ļoti atšķirīgu sieviešu kompāniju, kurām ir ap piecdesmit, un viņu ikdienu. Nosaukumā jau daudz ir pateikts priekšā. Viena no jaunā seriāla galvenajām stāsta vadlīnijām ir tas, cik ātri viss dzīvē var mainīties tad, kad vismazāk to gaidi. Viens no oriģinālā seriāla varoņiem mirst, un tas ir šausmīgi, jo pēkšņi esi atraitne un esi zaudējusi savu dvēseles radinieku. Vai arī lietas mainās uz labo pusi: kādu dienu tu atstāj savu korporatīvo advokāta darbu un saki, ka vēlies būt daļa no pozitīvām pārmaiņām, nevis daļa no problēmas.

Tu nezini, kas notiks tālāk, bet zini, ka esi gatava kam jaunam.

Vai iesaistījies scenārija rakstīšanā?

Nē, nē, nē. Mēs ļoti cienām mūsu scenārija autorus un producentus. Seriāla filmēšanas laukumā vienmēr atradās vismaz viens, bet bieži arī trīs vai četri scenārija autori, kuri uzraudzīja procesus un vienmēr bija gatavi mums palīdzēt.

Iepriekšējā seriālā bija aizraujošas seksuālas situācijas, vai ne tā? Bet tās visas tika veidotas, vadoties pēc patiesiem notikumiem. Scenāriju autores šīs ainas rakstīja, vadoties pašas pēc savas personīgās pieredzes vai pēc kāda tuvinieka stāstītā. Tāpēc seriāls ir gan pārspīlēts, gan balstīts uz mūsu rakstnieku personīgo pieredzi. Tieši tāpēc tas ir tik saistošs.

Foto: Pubicitātes.

Kāds ir mīļākais notikums tev, kas saistīts ar Mirandas dzīvi?

Ak mans dievs! Es domāju, ka Mirandas ēšana no miskastes bija fantastiska. Un Mirandas panikas lēkme “Seksa un lielpilsētas” otrajā sezonā, jo viņa ir tik stipra, talantīga un ar vērienu. Viņa pati nopirka dzīvokli un par to bija sajūsmā, bet vienlaikus viņai bija panikas lēkme: ko tas viss nozīmē, vai viņa vienmēr būs viena pati, vai viņa vienmēr dzīvos viena un mirs viena? Un arī dzēlīgās sarunas! Mirandas saruna ar Keriju par Aleksandru Petrovski. Vai Mirandas saruna ar Šarloti, kas nolēmusi atstāt darbu un mēģināt ieņemt bērnu, kura Mirandai sagādāja tādu vilšanos. Man patīk šie brīži, jo tie patiešām ir par atbalstu un mīlestību vienam pret otru, bet dažreiz tas nozīmē arī asas diskusijas un dusmas.

Vai vari iedomāties vēl vienu “Un tā tas laiks paiet...” seriāla sezonu?

Es varu. Es gribētu. Otrajā sezonā notiek daudzas lielas lietas, it īpaši tās beigās. Es ļoti ceru, ka būs trešā sezona, jo pirmās sezonas lielākā daļa tika veltīta iepazīstināšanai ar jauniem tēliem un tam, kā visi tiks iepīti stāstā un eksistēs līdzās. Un man šķiet, ka otrās sezonas laikā mēs patiešām ieskrējāmies. Tagad tikai sākam atrast savu ritmu, tāpēc trešajai sezonai būtu jābūt.

“Un tā tas laiks paiet…” otrā sezona ir pieejama straumēšanas platformās “discovery+” un “HBO Max” nākotnes televīzijā “Go3”, kā arī “LMT Viedtelevīzijā” un “Tet TV+” izklaides platformā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu