"Vienmēr ir prieks ieraudzīt telefonā, ka tev zvana Raimonds Pauls!" Teterovskis par sadarbību ar Maestro

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jauniešu kora “Balsis” mākslinieciskais vadītājs un Dziesmu svētku virsdiriģents Ints Teterovskis “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” pastāsta par sadarbību ar maestro Raimondu Paulu un īpašo dziesmu “Manai dzimtenei”. Tāpat viņš atklāj, kā īsti tiek sadalīts Dziesmu svētku koncertu repertuārs starp virsdiriģentiem.

“Dažādi ir bijis, bet tagad pēdējos svētkos ir tā, ka koncertiem ir koncepciju konkurss, un tad tie mākslinieciskie vadītāji, kas ir, uzaicina, vadoties pēc repertuāra,” par dziesmu sadalījumu virsdiriģentiem raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei pastāsta Teterovskis, “Modeļi ir bijuši visdažādākie, [arī] ka paši virsdiriģenti iesaka.” Vispirms gan nosakot to, kuri būs virsdiriģenti, notiekot balsojumam. “Pēc būtības, nu, tu vari, kā saka, diriģēt vai nediriģēt. Tev piedāv, un tad tu vai nu izvēlies vai ne,” piebilst diriģents.

Teterovskis atzīst, ka bijis ļoti priecīgs diriģēt maestro dziesmu “Manai dzimtenei”: “Arī “Balsīm” tagad pēdējā laikā ir vairāk iespēju saskarties ar viņa mūziku, un vienmēr ir prieks ieraudzīt telefonā, ka tev zvana Raimonds Pauls. Tad uzreiz liekas, ka laiks apstājas, visas sarunas tiek pārtrauktas: “Es tagad runāšu ar maestro!”” Viņš pastāsta, ka nupat sazvanījies ar Paulu, lai apjautātos, kā klājas, un pateiktos par koncertu.

““Manai dzimtenei” bija divreiz; un bija skaidrs, ka ir jābūt otro reizi, bet tad man pēkšņi uzklupa mani koristi, koristes ar ziediem un es gribēju it kā līdz maestro aiziet, bet lāgā tā kā nevaru, un tad viņš sāka pats spēlēt otrreiz,” par svētku koncertu atminas Teterovskis,

“Tad viņš man zvana pēc tam naktī un saka: “Laikam nebija labi, ka es tur sāku.” Es saku: “Kā nebija? Tas bija labākais variants, kas iespējams!” Ievads beidzot atkal noskanēja tikai maestro rokām spēlēts, jo tā jau parasti pūtēju orķestris un viņš, bet tagad viņš bija pats ar savu klavieru solo. Man liekas, ja mēs pirms tam ar viņu runātu, diez vai izdotos sarunāt tādā veidā.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu