"Panorāmas" vadītājs atklāj, kas viņu saniknojis Dziesmu svētku laikā (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

LTV žurnālists Jānis Geste intervijā žurnālam "Ieva" atskatās uz Dziesmu svētku norisi. 

Uz intervētājas jautājumu, vai Gesti kaut kas kādā brīdī aizkaitināja, ņemot vērā, ka šogad Dziesmu svētki tika ļoti kritizēti, viņš atbild: "Lietām, kas mani aizkaitina, es cenšos nepieķerties, jo mēs esam pieraduši pamanīt utis, bet labais paliek fonā. Viens, ko noteikti gribu pateikt, -

par svētkiem nevajag spriest tikai pēc dažiem top koncertiem, uz kuriem visi mēģina dabūt biļetes un kas kļuvuši par tādiem kā bestselleriem, jo uz tiem skaitās stilīgi aiziet.

Svētki nav atsevišķi koncerti, bet viss, kas šajās dienās Rīgā notika, - dāmas tautastērpos uz velosipēda un elektroskutera, tik dažādie pasākumi, pārbāztie tramvaji, kuros, starp citu, dziedāja ne jau tikai pēc koncertiem, bet visas nedēļas garumā."

Viņš gan nosauc kādu situāciju:

"Kad bija jāveido sižets par noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu, mazliet sadusmoja pārpildītā ēšanas zona un pūlis, kam svarīgi bija tikt pie desiņas, bet koris palika tikai fons.

Taču, kad aizgājām pie skatītāju rindām, manas izjūtas mainījās. Ieraudzīju sievieti ar krāšņu vainagu, kas viena sēdēja sola maliņā. Kad piesēdāmies parunāties, uzzinājām, ka viņa ir no folkloras kopas un apbrīno, cik skaisti skan koris. Pietrūkstot tikai viena - siltas tējas. Taču viņa neatļāvās koncerta laikā aiziet pēc tās. Nākamajā dienā operators Mārtiņš teica: "Jāni, mums vajadzēja izdarīt vienu lietu - aiznest šai sievietei tēju!" Un es tagad pārdzīvoju, ka tad mēs to neiedomājāmies."

Jau ziņots, ka XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki šogad notika Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē.

Pilnu interviju ar Jāni Gesti lasi žurnāla "Ieva" 19. jūlija numurā!

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu