Etnomūzikas veterāni “Laimas Muzykanti” publicē jauno albumu “Turu buru!”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pirms teju trīsdesmit gadiem Daugavpilī dibinātā latviešu etnomūzikas grupa “Laimas Muzykanti” publiskojusi straumēšanas vietnēs savu jauno albumu “Turu buru!”. Šis ir ceturtais grupas studijas albums, kurā iekļautas divpadsmit stilistiski un žanriski dažādi aranžētas latviešu tautasdziesmas.

Albuma skaņdarbi izskan gan bluegrass, gan latino, gan smagā roka, gan daudzos citos stilos. Aranžijas ir veidojuši visi grupas dalībnieki kopīgās ierakstu sesijās, un paši arī iespēlējuši daudzus dažādu tautu mūzikas instrumentus, kas dzirdami albumā. Izmantoti ne tikai tradicionālie elektriskie un akustiskie skatuves instrumenti, bet arī buzuki (grieķu tautas stīgu instruments), īru flautas, mandolīnas, akordeons un citi.

Grupas līderis Artūrs Uškāns par šo albumu stāsta:

“Albuma mūzika radās vairāku gadu laikā grupas radošajās nometnēs, cerībā, ka mēs to izdosim uz grupas 25 gadu jubileju, taču liktenim un pandēmijai bija savi plāni. Jāsaka paldies Andrim Alviķim, kurš divus gadus pēc kārtas atvēlēja savu vasaras māju Vidzemē grupas radošajiem darbiem un manai krustmeitai Evitai, kura uz vienu vasaras nedēļu piešķīra lauku māju Latgalē. Varbūt tāpēc albumā dzirdama visu Latvijas novadu tautas mūzika. Vēl ir svarīgi, ka šis albums, atšķirībā no iepriekšējiem, kur aranžijas un apdares veidoju es pats, tapis kopējā aranžēšanas darbā, kas radīja daudz radošu domstarpību un grupas dalībnieku maiņu – kopumā albuma ierakstos piedalījās 14 mūziķi. Tai skaitā, grupā un ierakstu procesā piedalījās arī pašlaik slavenā dziedātāja Būū.”

Albumā “Turu buru” iekļautas tādas dziesmas kā “Bandenieka rudzi”, “Lakstīgala”, “Kaņepītes”, “Meitas mala” un citas. Bonusā dzirdama dziesma “Putni”, kurā piedalās Ieva Akurātere un projekts “EtnoZoom”.

Albuma radīšanā piedalījušies grupas mūziķi Artūrs Uškāns (grupas līderis, vokāls, akordeons, stabules, dūdas, taustiņi), Matīss Uškāns (bungas, vokāls), Baiba Ērgle (vokāls), Armands Varslavāns (ģitāra, buzuki, vokāls), Inga Zeile (vijole, vokāls), Tatjana Gruničeva (bass), Ilze Fārte (vokāls), Kristaps Strods (bass), Megija Zonne, Ilze Borodkina, Irbe Sedleniece un Edgars Skrāģis (bekvokāli). “Turu buru!” muzikālā materiāla veidošanā piedalījās arī izcilā mūziķe Sintija Šteinkopfa.

Foto: Publicitātes foto

Par skaņu rūpējās Edgars Skrāģis (JUMP SOUND), skaņa ierakstīta studijās JUMP SOUND, Etnisko Skaņu Laboratorijā un “Studija Strops”.

Par vāka attēlu parūpējās neirotīkli un Andris un Matīss Uškāni, paša albuma izdošanu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu