Kādu iespaidu uz straumēšanas topu atstājis "Positivus" festivāls?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā tiek apkopotas dziesmas un albumi, ko mūzikas straumēšanas vietnēs internetā iecienījuši klausītāji Latvijā. 29. nedēļas rezultātos redzam, ka lielu ietekmi uz klausīšanās tendenci ir atnesis aizvadītais “Positivus” festivāls.

Latviešu singlu un albumu topā līderos ir reperis Wiesulis ar producentu sangvn. Pirmajā vietā ir gan viņu jaunākais, 14. jūlijā izdotais singls “Ko tā?”, gan 2022. gada janvārī izdotais debijas albums “Fianchetto”. No šī albuma dziesmu topa 9. vietā ierindojusies “Itālija”. Latviešu dziesmu topā otrais klausītākais ir “Singapūras Satīna” singls “Degviela”, bet trešais ir “Bermudu Divstūra” un “Apvedceļš” hits “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē”.

Foto: publicitātes.

“Ja kāds man būtu pirms “Fianchetto” izdošanas pateicis, ka tas pusotru gadu vēlāk būs otrais klausītākais mūzikas ieraksts Latvijā aiz Metro Boomin (!), es visdrīzāk nobītos. Esmu ļoti patīkami pārsteigts par to, ka albums vēl aizvien ir Latvijas mūzikas klausītāju ikdienas apritē, vēl vairāk par to, ka tas jau atkal ir straumētākais latviešu mūzikas ieraksts. Pieļauju, ka lielu lomu spēlē festivālu sezona - tikko ir noslēdzies festivāls “Positivus”, kurā ar mums iepazinās jauni klausītāji, kā arī šī uzstāšanās deva motivāciju jau esošajiem klausītājiem vēlreiz atgriezties pie “Fianchetto”. Ļoti priecē arī tas, ka mūsu svaigākais singls “Ko tā?” ieņem latviešu dziesmu topa pirmo pozīciju. Ņemot vērā “Fianchetto” vietu iknedēļas latviešu mūzikas straumētāko ierakstu topā, mēs savā ziņā paredzējām, ka pirmais singls kopš debijas albuma izlaišanas būs veiksmīgs. Kā arī ir patīkami redzēt dziesmu “Itālija” pirmo reizi latviešu mūzikas topā. Par visu iepriekšminēto saku lielu paldies mūsu klausītajiem un atbalstītājiem! Man ir milzīgs prieks par izteikto hiphopa klātbūtni visos topos, un ceru, ka tā nekad nenorims,“ savās izjūtās dalās reperis Wiesulis, kas “Positivus” festivālā uzstājās uz vidējās skatuves, savācot lielu interesentu skaitu.

“Positivus” lielu atsaucību guva Msencis un Grandmasters Neons - latviešu albumu topā viņu albums “goda vards cetri” ir otrais, kombinētajā topā - trešais, un arī Fiņķis, kura albums “Tāds slinkums” ir desmitnieka jaunpienācējs, šoreiz ieņem septīto vietu. Festivāla publikas gaidīts viesis bija amerikāņu hiphopa producents Metro Boomin, un tas redzams arī albumu topā - producenta albums “HEROES & VILLAINS” ir pirmajā vietā, bet albums “METRO BOOMIN PRESENTS SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE” ir piektais klausītākais. Savukārt “Positivus” sestdienas vakara galvenā viesa - popzvaigznes Sema Smita albums “Gloria” ir desmitais.

Foto: publicitātes.
Foto: publicitātes.

Kombinētā singlu topa virsotnē ir jaunums - dienvidkorejiešu dziedātāja JungKook sadarbība ar amerikāņu dziedātāju Latto singlā “Seven”. Otrajā vietā Kravts un Gio Pika (Кравц, Гио ПиКа) ar dziesmu “Kur tu aizgāji” (Где прошла ты). Un trešais ir Deivids Kušners ar dziesmu “Daylight”. Vēl viens jaunums - dziedātājs Trojs Sivans ar singlu “Rush” noslēdz desmitnieku.

Foto: publicitātes.

Augusta pirmajā nedēļas nogalē notiks “Summer Sound” fesitvāls, kas straumēšanas topā var ieviest jaunu kārtību. Tāpat jāpiemin, ka 6. augustā Tallinā uzstāsies “Depeche Mode”, bet 12. augustā - popzvaigzne “The Weeknd”, kas ietekmēs mūzikas staumēšanas tendences Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu