Zolitūdē un Čiekurkalnā svinēs apkaimes svētkus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Daudzstāvu ēkas Zolitūdē. Ilustratīvs attēls
Daudzstāvu ēkas Zolitūdē. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Sestdien, 29.jūlijā, ar koncertiem, radošajām darbnīcām un teātra izrādēm bērniem Zolitūdē un Čiekurkalnā tiks atzīmēti apkaimes svētki, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Zolitūdes apkaimes svētki norisināsies pie Ziemeļvalstu ģimnāzijas. Svētku teritorijā būs spēka un veiklības atrakciju zona, notiks plenērs, kā arī tematiskas radošās darbnīcas, kuru saturs būs saistīts ar dažādām leģendām par Zolitūdes apkaimes vēsturi.

Līdztekus darbosies apkaimju telts, kurā plānotas diskusijas un sarunas par apkaimes aktualitātēm un nākotnes vīzijām.

Skatuves programmā plkst.12 paredzēta teātra izrāde bērniem "Kur kaijas ziemo", plkst.13 teātra izrāde bērniem "Kartonstāsti", pēc tam plkst.14 grupas "Kopā reti esošu draugu organizācija jeb K.R.E.D.O." koncerts, tam plkst.15 sekos Andra Ērgļa koncerts. Ap plkst.16 uz skatuves kāps grupa "Klaidonis".

Savukārt plkst.17 paredzēts Laimja Rācenāja, Diānas Pīrāgs un "Le Petit Paris" koncerts un plkst.18 uzstāsies dziedātāja Elza Rozentāle. Vakara koncertprogrammu plkst.19 turpinās grupa "Tirkiz band" un plkst.20 paredzēts Ivara Pētersona koncerts. Skatuves kultūras programmu plkst.21 noslēgs Katrīnas Dimantas un grupas "Folk kardio" priekšnesums.

Savukārt Čiekurkalna apkaimē - Čiekurkalna krustcelēs pasākuma apmeklētāji varēs apmeklēt grupu "Carnival Youth" un "Pērkons" koncertus, dziedāt un dancot un pat pieskarties pasaulē lielākajai koklei jeb Dižkoklei kopā ar Rīgas Dančiem un piedalīties aktivitātēs visas dienas garumā.

Šonedēļ gaidāmi arī vairāki pasākumi prieka mirkļu parkos un kultūrtelpā "Strops", notiks arī zaļumballe Āgenskalnā, pasaules mūzikas festivāls "Porta", tiks organizētas ekskursijas gidu pavadībā, šaha diena Kalnciema kvartālā un izskanēs dažādi koncerti.

Vērmanes dārzā 27.jūlijā notiks īpaši bērnu auditorijai veidota koncertprogramma, kuras pamatā ir populārāko latviešu animācijas un pilnmetrāžas filmu mūzika. Tajā skanēs jau par zelta klasiku kļuvušās Imanta Kalniņa dziesmas no tādām animācijas filmām kā "Zaķīšu pirtiņa", "Zelta sietiņš" un "Kabata", Zigmara Liepiņa mūzika no cikla "Pasaciņas" un Imanta Zemzara mūzika no animācijas filmas "Fantadroms". Izskanēs arī mūzika no spēlfilmas bērniem "Sprīdītis".

Koncertprogrammu veidojuši un izpildīs jau citos tautā iemīļotos koncertos iepazītie mūziķi - Kristīne Pāže, Didzis Bardo, Rinalds Maksimovs un Krists Krūzkops. Paši mūziķi iejutīsies dažādos multfilmu tēlos. Programma veidota, lai tā būtu saistoša visai ģimenei.

Savukārt Nordeķu parka 29.jūlija programmas tēmas saistītas ar apkaimes iedzīvotāju stāstiem un to iemūžināšanu ar dokumentālā kino palīdzību. Notiks jauno fotogrāfu radīto apkaimes iedzīvotāju portretu izstādes atklāšana, fiksējot apkaimes šodienu. Māksliniece Ieva Putniņa aicinās koprades darbnīcā veidot jaunu vides mākslas objektu no lietām, kas iepriekšējos gados rotājušas Rīgas pilsētvidi.

Veicinot zināšanu un pieredzes apmaiņu, kā arī savstarpēju iepazīšanos, brīvā gaisotnē norisināsies sarunas ar vietējiem apkaimes ikdienas ekspertiem. Pievakarē koncertu sniegs džeza dziedātājas Kristīnes Prauliņas trio un vēlāk notiks kino programma, kas atainos Iļģuciema vēsturi un šodienu. Vakaru Nordeķu parkā noslēgs Jaunā Rīgas teātra aktrises un režisores Elitas Kļaviņas dokumentālā filma "Iļģuciema māsas", kas tapusi sadarbībā starp Jaunā Rīgas teātra aktieriem un Iļģuciema cietuma ieslodzītajām, kā arī Katrīnas Tomašickas dokumentālā filma "Uzlūdz dāmas" par senioru mīlestības meklējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu