Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs Smiltenē piedāvās Vasaras skolas publisko programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Agnis Melderis

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) ikgadējā Vasaras skola, kam šogad dots nosaukums “Rūpes par dabu, rūpes par cilvēkiem”, notiks Smiltenē no 4. līdz 11. augustam. Vasaras skolas programma tematiski koncentrēsies uz iekļaušanas un ilgtspējas veicināšanu visplašākajā kontekstā, un sešas lekcijas un darbnīcas būs pieejamas ikvienam interesentam.

Viena no programmas kuratorēm, mākslas zinātniece Ieva Astahovska skaidro: “Pieejamība, iekļaušana un daudzveidība ir vārdi, ko savā ikdienā dzirdam arvien biežāk, un arī kultūras un mākslas institūcijas cenšas savu saturu un īstenotās programmas padarīt pieejamas cilvēkiem ar visdažādākajām vajadzībām.

Taču nereti šo vārdu nozīmes tiek pārprastas vai reducētas uz darbībām, kas tiek paveiktas nevis jēgpilni, bet tā, lai varētu ievilkt ķeksīti – “esam pieejami”.

Šīs Vasaras skolas mērķis ir meklēt sadarbības iespējas starp dažādām nozarēm – kultūras, sociālo, ekonomisko, politisko un arī ekoloģisko procesu kontekstā, un piedāvāt risinājumus, kā dažādas jomas un sistēmas var sardarboties un mainīties, lai veicinātu izpratni par pilnvērtīgu kopābūšanu un labbūtību, apvienojot visdažādākās kopienas kā indivīda, tā institūciju līmenī.”

Mākslas zinātniece un kuratore Ieva Astahovska. 
Mākslas zinātniece un kuratore Ieva Astahovska. Foto: lcca.lv

Vasaras skolas programma notiks angļu valodā, dalība publiski pieejamajos pasākumos ir bez maksas. Visi pasākumi notiks Smiltenes vidusskolas telpās (Dakteru iela 27).

Foto: Smiltenes vidusskola

Ar saviem pētījumiem un novērojumiem lekciju un darbnīcu formātā dalīsies Rīgas Stradiņa universitātes docente, sociālantropoloģe Agita Lūse, mākslas vēsturniece, Igaunijas Mākslas muzeja ilgtspējas eksperte Karīna Vincente, vides zinātnieks, Latvijas Universitātes pētnieks Jānis Brizga, arhitekte un urbāniste Līva Kreislere un Globālā klimata foruma (Berlīne) pētniece Baiba Vitajevska-Baltvilka.

Foto: Publicitātes foto

Vasaras skolas publisko programmu aicināts apmeklēt ikviens, kura interešu lokā ir klimata pārmaiņu ietekme uz ikdienas dzīvi, videi draudzīgs dzīvesveids un dabas resursu saglabāšana, sociālais un vides taisnīgums un atbildība, garīgās veselības saglabāšanas un labbūtības metodes, kā arī iesaistošas mākslas prakses.

Visu publiski pieejamo pasākumu apraksti pieejami LCCA mājaslapā.

Vasaras skolas programmas kuratores ir Ieva Astahovska un Elza Medne. Skola tiek organizēta sadarbībā ar Smiltenes novada pašvaldību, Latvijas Mākslas akadēmiju un biedrību ISSP; tā īstenota projekta “Līdzību salas: kolektīva rokasgrāmata ilgtspējīgām un iekļaujošām mākslas institūcijām” ietvaros, ko atbalsta ES programma “Radošā Eiropa”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu