Lai godinātu labo darbu darītājus Sēlijā, izsludināts konkurss “Sēlijas sudrabs 2023”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mājas kafejnīcu dienas Sēlijas salās
Mājas kafejnīcu dienas Sēlijas salās Foto: Jānis Lārmanis

Atvērta pretendentu pieteikšana konkursam “Sēlijas sudrabs”. Tajā tiek godināti līdzcilvēki, kuri ar savu darbu, vārdu vai dzīvesveidu ikdienā spodrina Sēlijas vēsturisko zemi. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 30. septembrim, bet apbalvošanas ceremonija notiks 21. oktobrī Medumos.

Konkursā pieteikumu var iesniegt ikviens Sēlijas iedzīvotājs vai organizācija. Par izvēlēto labo darbu veicēju jāraksta literārs jaunrades darbs brīvā formā (eseja, stāsts, dzejolis, luga vai jebkura cita žanra darbs) 1–3 lappušu apmērā.

Konkursa mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar ļaudīm, kas veicina gan visas Sēlijas izaugsmi, gan attīsta kādu no mazajām vietām. Konkursā tiks godināti gan laureāti, kas vispārliecinošāk atbilst konkursa nolikumā minētajām vērtībām, gan pieteikuma autori. Līdzvērtīgu galveno balvu saņems trīs laureāti – sudraba rotadatu ar vilka siluetu, ko speciāli konkursam gatavo juveliere Ranta Roga.

Foto: Sēlijas salas

2022. gadā, kad konkurss norisinājās pirmo reizi, “Sēlijas sudrabu” saņēma Inga Krekele no Subates, Malaševsku ģimene no Bebrenes un Andris Šinke no Sunākstes. Taču ne mazāk spoži mirdzēja visi tie divdesmit cilvēki, par kuriem pērnajā gadā tika saņemti pieteikumi. Šogad apbalvošanas ceremonija notiks III Sēlijas Nevalstisko organizāciju forumā Medumu tautas namā 21. oktobrī.

Foto: Sēlijas salas

Konkursa pieteikums – literārais darbs – jāiesūta līdz 30 septembrim pulksten 23.59 uz elektroniskā pasta adresi info@selija.com. Ar roku rakstīti darbi jānosūta uz adresi Augšzemes iela 8-3, Aknīste, Jēkabpils novads, LV -5208. Pilns konkursa nolikums atrodams portālā selija.com.

Konkursa patroni, Sēlijas Sudraba etaloni darbos, vārdos un pieredzē – Skaidrīte Medvecka un Jānis Subatiņš. Konkursu rīko biedrība „Ūdenszīmes” un kopienu sadarbības tīkls „Sēlijas salas” projekta „Savienojums. Viedā reģiona stratēģija Sēlijas vēsturiskajai zemei.” ietvaros. Tā norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu