Pie Raiņa pieminekļa Esplanādē uzstāsies ukraiņu bandūriste Leleko un čellists Auzāns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 2. augustā, pie Raiņa pieminekļa Esplanādē plkst. 18:00 izskanēs ukraiņu bandūristes Darjas Leleko un čellista Kārļa Auzāna koncertprogramma "Spogulis spogulī".

Koncertā duets atskaņos gan latviešu, gan ukraiņu tautas mūziku, ukraiņu-ebreju tautas mūziku, ukraiņu garīgo mūziku un Kārļa Auzāna orģinālsacerējumus.

Muzikālo duetu raksturo drosme un vienotība un, kā pati bandūriste Darja vēstī: “Instruments ir mana cīņa.” Koncerti būs atgādinājums, ka karš vēl nav beidzies un mūsu atbalsts ukraiņiem joprojām ir nepieciešams.

Darja Leleko šobrīd dzīvo Latvijā un ikdienā veic ar mūziku nesaistītu darbu, bet brīvos brīžus atvēl muzicēšanai, lai iepazīstinātu mūsu klausītājus ar bandūras spēli un ukraiņu dziesmām. Viņas priekšnesumi apbūruši ļoti daudzus, un viņa jau sākusi sadarbību ar vairākiem Latvijas mūziķiem.

Nākamie dueta koncerti notiks 16.augustā plkst. 16:00 Dzegužkalnā, 16. augustā plkst. 18:00 Arkādijas parkā, 23. augustā, plkst. 16:00 Strazdumuižas parkā pie Juglas ezera.

Tāpat duets uzstāsies 23.augustā plkst.18:00 pie Kongresu nama, 24. augustā plkst. 16:00 Grīziņkalna parkā, 24.augustā plkst. 18:00 Klusā dārza daļā, kam dots Ukrainas dārza vārds (starp Jēkabpils, Daugavpils, Lazdonas un Katoļu ielu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu