Filma "Bārbija" šobrīd visā pasaulē piedzīvo savu zvaigžņu stundu, taču kas patiesībā slēpjas aiz slavenās lelles, kura nesen nosvinēja savu 60. dzimšanas dienu?

Bārbijas "mammas", lelles radītājas Rutas Hendleres (dzimusi Ruta Moskoviča) dzīves pirmā daļa bija izaicinājumu pilna. Viņa piedzima 1916. gadā Denverā, Kolorādo štatā Polijas ebreju ģimenē. Hendlere bija jaunākā no 10 bērniem, nevarēja apmeklēt universitāti un sākotnēji strādāja par sekretāri. 1938. gadā viņa apprecējās ar Eliotu Hendleru un kopā pārcieta Otrā pasaules kara šausmas. Pēc kara jaunais pāris piedzīvoja finansiālas grūtības, dzīvojot Kalifornijā ar diviem bērniem. Tajā laikā Rutai bija 30, taču viņai bija lielas ambīcijas un vīzija par savu ģimeni.

Hendlere mudināja vīru izmantot savas dizaina prasmes, lai izveidotu uzņēmumu, kas ražo plastmasas priekšmetus. “Mattel” tika dibināts 1945. gadā, un uzņēmums ātri vien guva panākumus. Rutas radošums, enerģija, inteliģence, vēlme riskēt un apņēmība darīja brīnumus. Lai gan viņa ieguva uzņēmuma prezidentes titulu tikai 1967. gadā, šīs īpašības padarīja viņu par īstu "Mattel" vadītāju.

Hendlere vēlējās radīt rotaļlietu meitenēm un zināja, ka viņai ir tuvu pieejams izmēģinājuma tirgus, proti, viņas meita Barbara. Ideja par Bārbiju radās...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp