Konkursos pieejams finansējums neakadēmiskajai mūzikai un oriģinālmūzikas radīšanai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Notis.
Notis. Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz 25.augustam interesenti varēs iesniegt pieteikumus divās Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) programmās, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Pieteikumus varēs iesniegt, lai gūtu atbalstu neakadēmiskajai mūzikai. Programmas mērķis ir stiprināt Latvijas neakadēmiskās mūzikas industrijas kā nozīmīgas radošo industriju un tautsaimniecības nozares konkurētspēju un eksportspēju, atbalstot ieiešanu ārvalstu tirgos, kā arī atbalstīt Latvijas mūzikas izpildītājus un veicināt jaunradi.

Programmai ir izdalīti arī trīs apakšmērķi: atbalstīt mūzikas izpildītāju uz eksportu vērstu koncertdarbību, kas veicina Latvijas mūziķu atpazīstamību, atbalstīt mūzikas menedžeru vai mūziķu pārstāvju uz ārējo tirgus apguvi vērstas darbības, kas veicina Latvijas mūziķu atpazīstamību, kā arīdzan atbalstīt nozares konkurētspējas veicināšanas pasākumus, kas identificē izcilākos izpildītājus, stimulējot nozares dalībnieku profesionālo izaugsmi un to starptautisko konkurētspēju

Mērķprogrammas līdzekļus piešķir konkursa kārtībā un šajā konkursa kārtā pieejamais finansējums ir 44 000 eiro. Finansējumu var pieprasīt aktivitātēm, kuru īstenošana paredzēta līdz 2024.gada 30.novembrim.

Tāpat interesenti var iesniegt pieteikumus programmā "Latviešu oriģinālmūzika", kuras mērķis ir atbalstīt jaunu dažādu žanru un stilu oriģināldarbu radīšanu, sekmējot radošās darbības izcilību. Šajā mērķprogrammas kārtā sadalāmais finansējums ir 64 597 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu