"Nav nekā tāda, kas tiek definēts kā "pārpirktie aktieri"!" Mārtiņš Meiers skaidro lēmumu pāriet no Valmieras uz Dailes teātri

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Mārtiņš Meiers
Aktieris Mārtiņš Meiers Foto: Zane Bitere/LETA

Aktieris Mārtiņš Meiers, kurš šosezon no Valmieras pārgājis uz Dailes teātri, žurnālam "Vakara Ziņas" komentē savu lēmumu. 

Meiers atzīst, ka nekādas teatrālas intrigas viņa pārnākšanai uz Daili aizmugurē neesot. "Nav arī nekā tāda, kas beidzamajā laikā tiek definēts kā "pārpirktie aktieri". Šī izvēle pārcelties uz Rīgu ir manis paša ceļš, jo aktieri dažreiz domā arī kaut ko bez naudas. Tas tiešām ir manis paša lēmums, un par Valmieru negribu teikt nevienu sliktu vārdu, jo dzīve iet savus līkumus. (..) Mēs jau neviens nevienam nepiederam, un aktieri var domāt par sevi," saka Meiers.

Viņš neslēpj, ka ar Valmieras teātra direktori Evitu Ašeradenu "esam visu izrunājuši, izraudājušies viens otram uz pleca (..) viss ir ļoti cilvēcīgi".

Aktieris gan uzsver, ka viņam Valmierā vēl jānospēlē sezonas jauniestudējuma – Raiņa lugas "Jāzeps un viņa brāļi" pirmizrādē, kas paredzēta oktobrī. Tāpat viņš pabeigs iesāktos iestudējumus un viņa "ejošās" izrādes. 

Jau ziņots, ka jūnija sākuma Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis savā “Instagram” kontā brīdina par iespējamo tiesvedību pret Dailes teātra direktoru Juri Žagaru un māksliniecisko vadītāju, režisoru Viesturu Kairišu: “Lielais teātra biznesmenis Juris Žagars un viņa draugs vanabī Krišjānis Barons no Staļina prēmijas laureāta Smiļģa Dailes teātra var jau sākt gatavoties kārtējai lielajai tiesas prāvai. Šoreiz prasītāji būs JRT, Valmieras un Liepājas teātris, kuru nupat izglītību ieguvušos jaunos aktierus-studentus viņi šobrīd brutāli pārpērk. Šobrīd uzrunāti, cik zināms, kopā jau vismaz 12 jaunie aktieri.”

Reaģējot uz Hermaņa pausto, Dailes teātris nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, kas publiskots "Facebook". Tajā teātris skaidro, ka patlaban tam ir četras brīvas aktieru štata vietas un ar darba piedāvājumu Dailes teātrī ir uzrunāti nevis divpadsmit, bet trīs konkrēti jaunie aktieri un viens vidējās paaudzes aktieris.

Neilgi pēc tam kļuva zināms, ka VSIA "Dailes teātris" reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 654 000 eiro.

Nu kļuvis zināms, ka Dailes teātrim šosezon bez Meiera pievienojusies Marta Lovisa no JRT, Meinards Liepiņš no Valmieras Drāmas teātra un Liepājas teātra jaunā aktrise Madara Viļčuka.

Vairāk lasi žurnāla "Vakara Ziņas" 4. augusta numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu