Bijušais vīrs uzstāda Dinai Zuzānei kapa pieminekli

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis un Dina Zuzāni.
Jānis un Dina Zuzāni. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pērn mūžībā aizgājušās mecenātes Dinas Zuzānes atdusas vietā Mārupes kapos tagad ir uzstādīts piemineklis, liecina Jāņa Zuzāna ieraksts sociālajos tīklos. 

Miljonārs Jānis Zuzāns soctīklos parādījis, ka uzstādīts gaumīgs dzimtas kapakmeņu ansamblis ar piemiņas plāksni Dinai, un vāzēs smaržojot mecenātes iemīļotie ziedi.

Parādot fotogrāfiju no Dinas piemiņas vietas, viņš raksta: "Beidzot esam saveduši kārtībā Dinas kapa vietu. Var pasēdēt un padomāt, viss pārdomāts. Neviens gan no Dinas "jaunajiem" draugiem pirkstu pie tā nav pielicis. Tā gadās! Arī celiņu nobērām ar oļiem, kā pašvaldības pārstāvji lūdza."

Visa ansambļa autore esot Zuzānam pazīstama tēlniece Solveiga Vasiļjeva.

Vairāk viņš pastāstījis arī izdevumam "Privātā Dzīve". "Man bija plāns iegravēt Dinas vārdu uz kopējā kapakmens, bet, vairākas reizes tiekoties ar Dinas mammu, nolēmām, ka kompozicionāli labāk izskatīsies, ja Dinai būs atsevišķa piemiņas plāksne. Arī Mārupes pašvaldība norādīja, ka kapavietas atjaunošanas rezultātā smiltis kļuvušas pārāk irdenas, tāpēc bija nepieciešams apkārtni nobērt ar oļiem un šķembām. Tā ka tas bija vesels process," saka Zuzāns.

Jau ziņots, ka divas dienas pirms savas 67. dzimšanas dienas pērn pēkšņi mūžībā devās mākslas kolekcionāre un uzņēmēja Dina Zuzāne.

2021. gadā Dina ar savu bijušo vīru - miljonāru, azartspēļu zāļu saimnieku un mākslas mecenātu lēma šķirt 40 gadus ilgo laulību, kurā dzimušas divas meitas - Elīna Janevica un Kristīne Zuzāne. Zuzānu pāris apprecējās 1986. gada janvārī, bet abu attiecības sākušās jau krietni agrāk.

Zuzāne 1955. gada 2. oktobrī dzimusi Rīgā, studējusi jurisprudenci, ilgstoši vadījusi Mūkusalas mākslas salonu, kā arī piedalījusies mākslas centra "Zuzeum" koncepcijas veidošanā.

Vairāk lasiet izdevums "Privātā Dzīve" 8. augusta numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu