Mākslinieku pāris Madara Botmane un Regnārs Vaivars nomainījuši uzvārdu (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Madara Botmane un Regnārs Vaivars
Madara Botmane un Regnārs Vaivars Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā teātra aktrise, tērpu māksliniece un interjera dizainere Madara Botmane intervijā žurnālam "Ieva" atklāj, ka nomainījusi uzvārdu. 

Kā izrādās, uzvārda maiņa notikusi pirms vairākiem gadiem - viņa ar vīru, režisoru Regnāru Vaivaru un abu četrus mēnešus veco dēlu Zemgu dēvējami par Vagentrociem. 

"Jau pirms vairākiem gadiem nomainījām uzvārdu - uz Regnāra dzimtas uzvārdu Vagentrocs. Regnāram bērnībā stāstīts, ka prezidenta Ulmaņa uzsaukuma rezultātā latviskoti uzvārdi, bet pēc tam atklājās, ka bijis citādi - tas mainīts, jo Regnāra radinieki dienējuši Latvijas armijā un, ienākot krieviem, ar vācu uzvārdu varētu būt problēmas, tāpēc to nomainīja.

Regnārs bija meklējis tulkojumu, un viens no tiem nozīmējot -uzdrīkstēties, neskatoties uz...

Uzvārds katrā ziņā atbilst gan Regnāram, gan nu jau arī man," stāsta aktrise.

Viņa piebilst: "Kad precējāmies, es nejutu, ka man vajag pāriet Vaivares uzvārdā." 

Vaicāta, vai Regnārs neapvainojās, viņa atbild: "Apvainojās, protams. Pirmais, ko viņš man teica: "Bērns būs manā uzvārdā." Bet ar Botmaņu uzvārdu arī man īsti nav sakara - tas ir mammas ieprecētais. Uzvārda maiņa bija arī nedaudz mana iniciatīva, jo Vagentrocu es izjutu labāk, un beidzot varējām juridiski būt vienā uzvārdā."

Jau ziņots, ka Madara un Regnārs šopavasar kļuva par vecākiem pirmdzimtajam. Mākslinieku pāris ir kopā kopš 2010. gada, bet salaulājās slepenā ceremonijā 2014. gadā.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 9. augusta numurā!

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu