Arnis Krauze atminas pēdējo sarunu ar Lanu Paulu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Žurnālists Arnis Krauze
Žurnālists Arnis Krauze Foto: Paula Čurkste/LETA

Žurnālists Arnis Krauze, kuram ir draudzīgas attiecības ar maestro Raimondu Paulu, atminas savu pēdējo sarunu ar Lanu Paulu. 

Krauze žurnālam "Kas Jauns" atminas ciemošanos pie komponista Raimonda Tigula šajā pavasarī, kur bija uzaicināts kopā ar Paulu pāri. 

"Lana daudz ko stāstīja – par savu bērnību, par nacionāli raibo Odesu, par savu mājas pagalmu, kurā dzīvoja desmit citu tautību bērni, par to, kādu viņa 60. gados ieraudzīja Latviju, par pirmajiem dzīves gadiem te, kā bija mācīties latviešu valodu, par to mākslinieku vidi un bohēmu, un to, kā viņu šeit pieņēma un kāda bija motivācija mācīties latviešu valodu," atklāj Krauze.

Žurnālistu ļoti pārsteigusi Lanas izcilā latviešu valoda un tas, cik ļoti viņa seko visam līdzi. 

"Ļoti žēl, ka tā arī bija mūsu pirmā lielā un pēdējā saruna.

Pēc tās es arī sapratu Lanas misiju un lomu Maestro dzīvē.

Lana perfekti pārzināja Raimonda grafiku un visas ikdienas lietas, bet tajā pašā laikā nekad nejaucās radošajā darbībā ar komentāriem vai vērtējumiem," atceras Krauze.

Jau ziņots, ka 4. augustā sabiedrību pāršalca skumja vēsts - pēc slimības 84 gadu vecumā mūžībā devusies maestro Raimonda Paula sieva Lana Paula. Maestro ar dzīvesbiedri 31. augustā atzīmētu 61. kāzu jubileju. Kā vēstīja izdevums "Privātā Dzīve", Lanai Paulai pēdējā laikā bija pasliktinājusies veselība. Pērn maestro dzīvesbiedre pārcieta kājas operāciju.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 8. augusta numurā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu