FOTO Izmeklēta publika pulcējas festivālā “Summertime – aicina Inese Galante” (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 10. augustā Dzintaru koncertzālē ar “Klavierspēles virtuozu vakaru” tika atklāts jau septiņpadsmitais festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”. Atklāšanas koncertā uzstājās četri pasaulslaveni Latvijas pianisti un kā pārsteigums – arī jaunais talants. Viesu vidū bija vairākas sabiedrībā pazīstamas personas un prominences.

Atklāšanas koncerta vadību bija uzņēmies pazīstamais aktieris un komiķis Jānis Skutelis kopā ar festivāla mūzu un patronesi Inesi Galanti. Ar uzrunu festivāla viesus un mūziķus sveica arī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe.

Kā pirmais uz skatuves kāpa Aleksandrs Komka, konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāts, kas pārsteidza klātesošos ar Ludviga van Bēthovena 32. sonātes izpildījumu.

Aurēlija Šimkus koncertā atskaņoja Friderika Šopēna un Johana Sebastiāna Baha kompozīcijas, Daumants Liepiņš izpildīja Ferenca Lista reminiscences – fantāzijas par Volfganga Amadeja Mocarta operu tēmām, Andrejs Osokins piedāvāja īsu Friderika Šopēna darbu programmu, savukārt Reinis Zariņš – J. S. Baha darbus un laikmetīgās to interpretācijas.

Taču lielākos pārsteigumus klausītāji piedzīvoja koncerta noslēgumā, kad Osokins un Zariņš vispirms četrrocīgi pavadīja Inesi Galanti, kura izpildīja festivāla himnu – Džordža Geršvina dziesmu Summertime. Tam sekoja Sergeja Rahmaņinova valsis sešrocīgi, ko atskaņoja Komka, Šimkus un Liepiņš. Savukārt koncerta noslēgumā klausītāji ar ovācijām sagaidīja četras pianisma zvaigznes – Šimkus, Zariņu, Liepiņu un Osokinu, kuri astoņrocīgi atskaņoja Alberta Lavinjaka “Galopa maršu”.

Pēc atklāšanas koncerta festivāla draugi un īpašie viesi līksmoja jau tradicionālajā atklāšanas ballītē, kas pulcēja sabiedrībā zināmas personas kā LR Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns ar kundzi, bijušais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe, politiķis Mārtiņš Bondars ar kundzi, Kirovs Lipmans, Starptautiskā Baleta festivāla direktore Lita Beiris, Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Gunti Gailītis, modes eksperte Maija Silova – Ulvanga ar vīru, stiliste Žanna Dubska, ilggadējais politiķis Valdis Birkavs ar dzīvesbiedri, dzīvesstila žurnāla redaktori Marinu Dianovu, mediju izdevēja Aija Šmidre, radio personība Ieva Adamss, dzīvesstila eksperte Ilze Auzere un citi. 

Festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” norisinās līdz 13. augustam. 11. augustā enerģisku ballīti iegriezīs Balkānu ritmu karalis Shantel. 12. augustā pēcpusdienā klausītājus pulcēs Ineses Galantes koncerts “Viva amore”, savukārt 12. augusta vakarā – Sanremo festivāla vairākkārtējs dalībnieks un laureāts, Itālijas Eirovīzijas zvaigzne Rafaels Gvalaci. 13. augustā koncertā “Jaunie un spožie” uzstāsies saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēgsies 13. augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi “Tikšanās ar Marlēnu”.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu