VIDEO Kristapam Tālbergam trāpījis zibens: Saņēmu triecienu pa roku un tajā pašā sekundē arī pēdā (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Tālbergs
Kristaps Tālbergs Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien, 18. augustā, plašā valsts teritorijā plosījās pērkona negaiss, vakarpusē zibens šautras tumšajās debesīs uzzibsnīja viena pēc otras. TVNET GRUPAS portālam "Apollo.lv" tapa zināms, ka "Radio TEV" ētera personība Kristaps Tālbergs vakar saņēma zibens triecienu caur mikrofonu, pēc kā pārlaidis nakti slimnīcā. Sarunā ar portālu Tālbergs atzina, ka jūtas labi, bet piebilst, ka šis ir vērtīgs atgādinājums par uzmanību negaisa laikā. 

Zibens izlādes dēļ slimnīcā tika nogādāti kopumā trīs cilvēki: pasākuma vadītājs, bārmenis un vēl kāda sieviete, atklāj Tālbergs. 

Tuvojoties negaisam, visi apmeklētāji tika virzīti uz iekštelpām, lai vakars varētu turpināties. Negaisa kulminācijas laikā skaņas tehnika jau esot bijusi ienesta iekšā. Gaisotne pasākumā bijusi laba, taču visu uzmanība esot bijusi pievērsta negaisam. 

Nelaimīgajā brīdī durvis bijušas pavērtas vaļā. 

"Sagadījās, ka tieši tajā brīdī, veicot pasākuma vadītāja funkcijas, biju paņēmis rokās mikrofonu," stāsta Kristaps. "Bija milzīgs blīkšķis, kāds nekad mūžā nav dzirdēts. Saņēmu triecienu pa roku un tajā pašā sekundē arī pēdā."

Pēc zibens spēriena uzreiz tikuši izsaukti mediķi un slimnīcā nogādāti trīs cilvēki.

Foto: Ekrānuzņēmums/Facebook/Kristaps Tālbergs

Kā norāda Kristaps, pēc šāda negadījuma vēlams diennakti veikt sirdsdarbības monitoringu, kā arī veikt asinsanalīzes. 

Kristaps norāda, ka asinsanalīzēs daži elementi uzrādījušies nedaudz paaugstinātā līmenī, taču viņš jūtas ļoti labi. 

Pirmajā brīdī esot bijis liels izbīlis, atklāj pasākuma vadītājs. 

"Sajūtot elektrības triecienu caur mikrofonu, kad tas izskrien cauri visam ķermenim, pat vēl nezinot kas, sajūties ļoti, ļoti savādi, dīvaini. Kopā ar visu lielo blīkšķi, tu saproti, ka ir noticis kaut kas savādāks. 

Mēs, sarunājoties savā starpā, nespējam paši precīzi atšķetināt, vai tas ir bijis kāds tiešs trāpījums vai izlāde ir bijusi blakus... To nevar tā skaidri pateikt."

"Tas ir arī vērtīgs atgādinājums, ka negaisa laikā tehniskajam personālam, mūziķiem un pasākumu vadītājiem būtu jāuzmanās," secina Kristaps, piebilstot, ka pasākuma laikā visa piesardzība tika ievērota. 

Vēlam Kristapam ātru atveseļošanos! 

Kā ziņots, daudzviet Latvijā piektdien, 18. augustā, plosījies negaiss un bijušas stipras pērkona lietusgāzes. Rīgā bija spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par pērkona negaisu. 

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu