Pieci.lv šonedēļ atgriežas ar jaunām sejām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Grēviņš
Toms Grēviņš Foto: publicitātes

23. augusta rītā atkal būs dzirdams Latvijas Radio 5 - ar atjaunotu satura formātu un jaunām ētera personībām, informē Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pālena.

Latvijas Radio 5 direktors Kārlis Kazāks norāda, ka jaunajā skanējumā Latvijas Radio 5 lineārais ēters īpaši domā par 20 līdz 45 gadus veciem klausītājiem, savukārt jaunāko auditoriju vecumā no 15 līdz 25 gadiem plānots uzrunāt multimediju vidē, kas ļauj radīt mērķauditorijai atbilstošu saturu viņiem interesantākā formā.

"Atjaunotais Latvijas Radio 5 kļūs par dažādu žanru, īpaši atlasītas Latvijas un pasaules jaunākās mūzikas staciju, īpašu vērību pievēršot jaunās mūzikas un radošo industriju attīstībai Latvijā.

Ēterā dzirdēsim jau iepazītas un tuvas, kā arī jaunas radio personības.

No 23. augusta piedāvāsim klausītājiem jaunievedumu – LR5 vienas minūtes ziņu izlaidumus, tādējādi nodrošinot klausītājus ar svarīgāko informāciju dinamiskā un auditorijai piemērotā veidā. Tāpat arī turpināsim darbu pie jaunu mediju personību veidošanas gan DJ skolas projekta ietvaros, gan darbā ar ziņu izlaidumu gatavošanu un radio raidījumu producēšanu – kā sabiedriskais medijs redzam to kā savu uzdevumu,” stāsta Latvijas Radio 5 direktors Kārlis Kazāks, norādot, ka līdz ar visām pārmaiņām LR5 mērķis paliek nemainīgs – veicināt demokrātiskas, iekļaujošas, cilvēcīgas un drosmīgas sabiedrības veidošanos.

Kārlis Kazāks
Kārlis Kazāks Foto: Evija Trifanova/LETA

Savukārt jauniešu satura digitālā zīmola Pieci.lv attīstība notiks pakāpeniski, šogad nodrošinot jauna formāta multimediālā satura veidošanu par jauniešu auditorijā un sabiedrībai kopumā aktuālām tēmām, tostarp

pilnveidojot LR5 iecienītākās satura rubrikas "Jauni un bagāti", "Nogaršo ar pieci", "Piektais līmenis", "Saskarsmes problēmas" u. c.

Jaunais saturs tiks veidots un izvietots sociālo tīklu platformās un digitālajos kanālos, ievērojot mediju patērēšanas paradumus jauniešu vidē.

"Būtiski mainoties satura patērēšanas paradumiem, tradicionālie mediji globāli sastopas ar lieliem izaicinājumiem. FM viļņu auditorija pakāpeniski sarūk, tiek meklēti risinājumi gados jaunu cilvēku uzrunāšanai. Mediji visā pasaulē eksperimentē, iezīmējas tendence nodalīt radio programmas no multimediju satura, attīstās jaunas platformas un formāti digitālajā vidē. Ir milzīgs gandarījums, ka Latvijas Radio 5 komanda iet līdzi laikam – ir tiešām ražīgi strādāts, lai vasaras izskaņā piedāvātu pavisam svaigu skatu uz gados un sirdī jauniem cilvēkiem veidoto saturu," norāda Latvijas Radio valdes locekle programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Ieva Aile.

Jau no trešdienas, 23. augusta, Latvijas Radio 5 ievieš jaunu programmas skanējumu, paredzot būtiskas izmaiņas, tai skaitā arī vairākas jaunas ētera personības. Ar tām un plašāku ētera programmu klausītāji varēs iepazīties jau no trešdienas plkst. 7.00.

"23. augusts kā jaunā Latvijas Radio 5 starta datums nav izvēlēts nejauši – vēsture mums skaidri un gaiši parāda, ka šis ir datums, kad novērojami pagrieziena punkti pat visas cilvēces evolūcijas kontekstā, tāpēc ticu, ka šī būs lieliska diena, kad sākt skanēt Latvijas labākajai popmūzikas radiostacijai," stāsta Latvijas Radio 5 radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš.

Toms Grēviņš
Toms Grēviņš Foto: publicitātes

Jau ziņots, ka festivāla "Positivus" laikā šā gada jūlijā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv paziņoja, ka uz laiku pārtrauc darbību. 

Pēdējo desmit gadu laikā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv, būdama saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā, būtiski veicināja Latvijas jauno mūzikas talantu attīstību, radīja vienīgo platformu Latvijā repa un hiphopa izpildītājiem, kā arī popularizēja Latgales popmūziku. Tāpat līdz ar Pieci.lv dīdžeju skolas izveidi veicināta jauniešu izaugsme par spilgtām ētera personībām. Bet viens no lielākajiem kanāla sasniegumiem ir Latvijas lielākā labdarības maratona "Dod pieci!" izveidošana un organizēšana. Šogad labdarības maratons "Dod pieci!" notiks jau desmito reizi. Latvijas Radio 5 klausās vairāk nekā 138 tūkstoši cilvēku nedēļā (Kantar TNS 2022. gada decembra – 2023. gada maija dati).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu