Labdarības koncertā vāks līdzekļus Jaunpils pils un baznīcas atjaunošanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Trešdien, 23. augustā, no plkst. 19:00 Jaunpils pils laukumā notiks grandiozs labdarības koncerts “Ar mūziku pret vētru” Jaunpils pils, baznīcas un mājsaimniecību atjaunošanai pēc lielās vētras, kas Jaunpils pagastā plosījās 7. augustā.

Vētras laikā stipras vēja brāzmas, lietusgāzes un lielgraudu krusa radīja lielus postījumus un zaudējumus neskaitāmām mājsaimniecībām, Jaunpils pilij un baznīcai. Tika izpostīts pils vēsturiskais dakstiņu jumts, izsisti visi dienvidu spārna logi, kā arī smagi cieta pils fasāde un dzirnavu ēkas.

Jaunpils pils iekšpagalms šīgada 7. augustā 
Jaunpils pils iekšpagalms šīgada 7. augustā Foto: Inese Gintere

Lai rastu līdzekļus postījumu novēršanai, trešdien, 23. augustā, notiks labdarības koncerts ar mūziķu, aktieru un citu mākslinieku piedalīšanos, kuri bez vilcināšanās atsaucās pils saimes lūgumam atbalstīt vētrā cietušos. Mākslinieku vidū ir Andrejs Osokins, Vestards Šimkus, Igo, Olga Rajecka, Ieva Akuratere, Ineta Rudzīte, Varis Vētra, Ēriks Upenieks, Daumants Kalniņš, Kristīne Zadovska, Mārtiņš Kanters, Normunds Rutulis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa, Egils Melbārdis, Rihards Saule un tādas mūzikas grupas kā “Dzelzs Vilks”, “Kričevic Band-a”, brīvās gribas ansamblis “Stiprās Sievas”, etnogrupa “Ogas”, aktieru ansamblis ILGA, viduslaiku mūzikas grupa “Trakula”, grupas “Ginger Band”, “De Speakable” un “Atspulgi”. Muzicēs arī čellista Valtera Pūces un pianista Daiņa Teņa duets. 

 
 Foto: Inese Gintere

Koncerts plānots līdz pat vieniem naktī, tādēļ apmeklētāji aicināti ņemt līdzi siltas drēbes. Pils teritorijā būs pieejamas arī uzkodas un dzērieni.

 
 Foto: Publicitātes foto

Koncerts būs skatāms arī tiešraidē Jaunpils pils kontā Facebook un Youtube.

Pils saime aicina ikvienu draugu, labdari, līdzcilvēku, atbalstītāju, savus jaunpilniekus un novadniekus ar savu klātbūtni pagodināt labdarības koncertu un ziedot, lai senā pils atkal var uzņemt visus zem sava jumta un varētu palīdzēt citiem vētrā cietušajiem.

Ziedot būs iespējams ne tikai koncerta laikā, bet līdz pat 31. augustam īpaši izveidotā ziedojumu kontā, kas pieejams vietnē Bezrindas.lv.

Koncerta organizētāji pateicas visiem līdzcilvēkiem, kuri palīdzēja sakopt pils teritoriju uzreiz pēc vētras, kā arī visiem māksliniekiem, kuri piedalīsies koncertā, lai priecētu ikvienu apmeklētāju klātienē Jaunpils pils laukumā un tiešraidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu