"Par tēti viņu nekad nesaukšu." Džilindžera mūza izrādās mācītāja Krista Kalniņa meita (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Linda Kalniņa
Linda Kalniņa Foto: publicitātes

Šogad klajā nāks Dž. Dž. Džilindžera erotiskā filma pēc rakstnieces Karīnas Gleitneres (iepriekš Račko) romāna “Ekstāze” motīviem. Galvenajā lomā ir mācītāja Krista Kalniņa meita Linda Kalniņa, kura savā pirmajā intervijā žurnālam "Santa" vieš skaidrību par savas dzimtas saknēm. 

Linda Kalniņa publiski ir zināma kā komponista Imanta Kalniņa un aktrises Helgas Dancbergas mazmeita, kā mācītāja Krista Kalniņa vecākā meita no pirmās laulības un kā aktrises Rēzijas Kalniņas dvīņubrāļa meita. Taču patiesībā Kalniņu dzimtu viņa satika, būdama jau pieaugusi. "Agrāk viņus vispār nepazinu. Kad presē izlasu, ka esmu Krista Kalniņa meita, manī rodas konflikts. Ir svarīgi pateikt, ka es NEESMU mācītāja Krista Kalniņa meita. Jā, šie gēni manī ir, par tiem esmu pateicīga, bet par cilvēku, kāda esmu, kādas ir manas vērtības, es izaugu, pateicoties vienīgi saviem vecākiem – mammai Sandrai un Guntim, lieliskajam patēvam, tikpat kā tēvam," uzsver Linda.

"Krista manā dzīvē nav bijis, viņš nekad mani nav audzinājis, biju pavisam maziņa, kad viņš izšķīrās. Guntis, ne jau Krists, ir bijis ar mani nozīmīgos manas dzīves brīžos, arī pie izvēles piekrist erotiskai filmai. Viņš nerunā daudz, bet vienmēr sniedz drošību. Arī tad, kad kļūdos. Šie pāris gadi, kopš studēju režiju, bijuši finansiāli skarbi, bez vecāku atbalsta, sapratnes es to pat nevarētu… Esmu viņiem neizsakāmi pateicīga," saka Linda.

Viņa atklāj, ka ar savu bioloģisko tēvu ir pa laikam sarakstījusies sociālajos tīklos un ir pieņēmusi visu, kā bijis. "Man ir labas attiecības ar Krista bērniem, sievu, bet… Tas ir citādi. Imantu Kalniņu iepazinu nejauši, kad ar horeogrāfiem bijām festivālā Liepājā, un tagad Imka ar sievu Agru tiešām ir mani sirdssiltie Liepājas vecvecāki. Agra prot manī radīt piederības sajūtu – kā mazbērns tur aizej, un tevi pabaro… Kad parādījās ziņas par topošo filmu, uzrakstīju viņiem, ka noteikti būs provokācijas. Agra atsūtīja tik foršu atbildi: "Mēs ar tevi. Mēs par tevi. Tad, kad jauns, var viskautko." Tā brīvi.

Savukārt ar Kristu cieša emocionāla saikne man nav izveidojusies.

Zinu, ka drīkstu sazināties, kad vēlos, bet par tēti viņu nekad nesaukšu. To vārdu es pat nevaru izteikt. Man ir sajūta, ka Guntis ir mans tētis, un man patīk šie pamati, es tikai strādāju pie domas lidojuma. Ja Krists būtu mani audzinājis, manī varbūt veidotos citāda izpratne par pasauli, varbūt – tradicionālāka, ne tik brīva gan par savu ķermeni, gan izvēlēm," saka aktrise. 

Jau ziņots, ka rakstniece Karīna Gleitnere (iepriekš Račko) ir pašmāju veiksmīgākā erotisko romānu autore, kuras grāmatas īsā laikā iegūst dižpārdokļa statusu un ātri vien tiek izķertas no grāmatu plauktiem. Šobrīd pazīstamais režisors Dž. Dž. Džilindžers filmēšanas laukumā pulcē talantīgu aktieru ansambli, kas uzmirdzēs romāna “Ekstāze” ekranizējumā, ko skatītāji jau decembrī varēs redzēt uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā.

Stāsta centrā ir talantīga buduāra fotogrāfe Efeja, kuras laulība ir uz sabrukuma robežas, kad viņa satiek provokatīvo gleznotāju Eliasu, ar kuru attopas mežonīgas iekāres, seksuālo rotaļu un postošu melu virpulī. Kaisles uguns pāraug apmātībā, bet bauda mijas ar asarām, līdz Efeja saprot, ka sākotnēja viegluma vietā attiecības ar Eliasu viņu velk pagrimuma virzienā.

Galveno lomu atveido talantīgā aktrise Linda Kalniņa, kas studē režiju otrajā kursā, savukārt mākslinieku Eliasu atveido Valmieras drāmas teātra aktieris Eduards Johansons. Ekranizējumā būs redzami arī Signe Dancīte, Rihards Lepers, Telma Auziņa, Alberts Viegliņš, Lelde Dreimane un citi.

Filmas pirmizrāde kinoteātros paredzēta jau šī gada 1. decembrī, savukārt no 21. decembra Go3 televīzijā būs skatāms arī seriāls.

Interviju ar Lindu Kalniņu lasi žurnāla "Santa" septembra numurā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu