FOTO Ar pirmajiem gaiļiem noslēdzies festivāls "Ezīšfests"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 26. augustā, norisinājās urbānās pilsētvides festivāls “Ezīšfests”, kas ilga līdz pat rīta gaismai.  

Šogad festivāla apmeklētājus priecēja vēl nebijis daudzums – vairāk nekā 40 – dažādu žanru mūzikas apvienības un 14 dīdžeju seti, kas līdz pat saullēktam uzstājās uz sešām festivāla skatuvēm.

Uz lielās skatuves kāpa Latvijas roka leģendas – grupa "Pērkons", kuru populārākajām dziesmām kā "Slidotava", "Gandrīz tautasdziesma", "Zaļā dziesma", "Mana dienišķā dziesma" līdzi dziedāja visi uz koncertu sanākušie, kārtīgā riņķa dejā sev līdzi pavilka un ar savu enerģiju uzspridzināja hip-hop mākslinieks rolands če, reperis Prusax, kā vienmēr, bija pirmais līgā, savukārt Žoržs Siksna kārtējo reizi Tallinas kvartālā uzrīkoja mazos dziesmu svētkus. Uz Ezīšfesta lielās skatuves kāpa arī “jaunā viļņa šlāgeri” Čipsis un Dullais, un enerģiskā dziedātāja Diona, bet starplaikos ballētājiem atdzist neļāva DJ Pannāpirdējs.

Kamēr lielā skatuve slīdēja pa slidotavu, Liepas skatuvi kurināja reperu apvienība "Olas", kas uz skatuves kāpa ar savu īpašo viesi – influenceri Felipi Gabrielu un, kuru koncertu papildināja un apmeklētājus atspirdzināja kārtīga putu balle. Uz Liepas skatuves varēja dzirdēt arī virtuves kabarē apvienību "Gapoljeri", reperus Zeļģi, Bush, festivāla draugus no Igaunijas – folkloras grupu "Must bass läks üle tee", kā arī kārtīgu zaļumballi iegrieza grupa "Easy Jar".

Skatuvi “Tu jau zini kur” kurināja Latvijas pagrīdes mūzikas tēvi, pankroka apvienības "Inokentijs Mārpls" un "PND", hip-hop apvienība KRATA – Edavārdi, Čižiks un Dubra, bet savā mūzikas daudzpusībā un oriģinalitātē priecēja VIŅA. Uz šīs skatuves kāpa arī Evija Vēbere un džeza un improvizētās mūzikas bundzinieks Ivars Arutjunjans, grupa "Mother", reperis Marko, un nakti noslēdza DJ Concrete ar labākajiem 80. gadu gabaliem.

Angārā ar savu jauno mūzikas projektu Lapsene iepazīstināja pazīstamās grupas R.A.P balss Artis Dvarionas, bet festivālā apmeklētājus priecēja arī tādi izpildītāji kā Elizabete Balčus, Reinis Jaunais, grupas "Jūdas graši", "Sever", "B Optimist", repa duets WX & JACQUES OF S’T’A un daudzi citi. Dažādās vietās spēlēja vesela dīdžeju plejāde, to skaitā DJ Magnuss Eriņš, DJ Makree, DJ Skaabe, DJ Miami, DJ Lietuvietis, DJ Aolitch (MA).

Papildus plašajai mūzikas programmai, pasākuma laikā bija iespēja piedalīties arī dažādās mākslas un izklaides aktivitātēs - apgleznot savu kroni, izmēģināt spēkus novusa un “Beerpong” turnīros, pārbaudīt sevi dziesmu minēšanas spēlēs, izveidot hennas tetovējumu, vērot paukošanās paraugdemonstrējumus, improvizācijas teātri, kā arī šogad apmeklētājiem tika piedāvāta īpaša atpūtas un kino zona.

Festivāla organizatori vēlas pateikties ikvienam festivāla viesim, darbinieku komandai un atbalstītājiem un aicina ciemos uz divpadsmito Ezīšfestu jau nākamvasar.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu