FOTO Drošsirdīgais Robins Huds ieradies Mihaila Čehova teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Inese Kalniņa

Piektdien, 1. septembrī ar dziesmām, dejām un iespaidīgu video scenogrāfiju uz Čehova teātra skatuves tika sagaidīts jauniestudējums “Robins Huds”, kas tapis Daces Pūces režijā.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jauno izrādi veltījis kā īpašu dāvanu Zinību dienā skolēniem un viņu vecākiem, ar šo notikumu iedibinot jaunu teātra tradīciju – katru 1. septembri dāvināt jauniestudējumu bērniem un jauniešiem. Izrādes veidotāji skatītājus ieved īstā Robina Huda laikmetā, stāstot leģendu par to, kā viduslaiku valstībā, kas pazīstama ar saviem biezajiem mežiem, pacietīgajiem iedzīvotājiem un augstajiem nodokļiem, ierodas cēlais laupītājs Robins Huds.

Režisore Dace Pūce kopā ar radošo komandu radījusi vizuāli iespaidīgu, pārsteigumiem bagātu un elpu aizraujošu izrādi par visiem zināmo leģendu. Iespaidīgo viduslaiku karaļvalsts ainu papildina video scenogrāfija, akrobātikas triki, dejas un dziesmas.

Leģenda par Robinu Hudu stāsta par tām vērtībām, kas aktuālas mūsu sabiedrībai, un sevišķi jauniešiem, arī šodien – par drosmi, mīlestību, labestību, par nepadošanos un varu kā instrumentu, ko var izmantot gan labiem, gan sliktiem mērķiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka norāda:

“Vara – tā būs tēma, kas caurvīsies visos mūsu jubilejas gada lielās formas jauniestudējumos līdz 2024. gada maijam, un “Robins Huds” ir cienījami atklājis pieskaršanos šai tēmai.”

Izrādes iespaidīgumu paspilgtina arī ievērojamais aktieru skaits, kas darbosies uz skatuves kopā ar Robina Huda lomas atveidotāju Ivanu Streļcovu. Kopumā izrādē iesaistīti vairāk nekā 30 aktieru, kuri dzied, dejo, cīnās ar zobeniem un pārsteidz skatītājus katrā ainā.

Izrāde skatāma krievu valodā, skatītājiem zālē tiek nodrošināti titri latviešu un angļu valodā.

Skolēnu grupām, pērkot 20 un vairāk biļetes, tiek piemērota izdevīga atlaide, kā arī tiek nodrošināts viens papildu ielūgums grupas vadītājam. Tuvākās “Robins Huds” izrādes 2., 3., 26. un 30. septembrī. Čehova teātris aicina biļetes iegādāties laicīgi, jo, sākoties mācību gadam, pieprasījums un zāles aizpildījums būs straujš. Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties tīmeklī, vietnē bilesuserviss.lv vai teātra kasē Vecrīgā, Kaļķu ielā 16.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu