FOTO Ieskats latgaliešu seriāla “Fati” otrās sezonas filmēšanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Seriāla "Fati" režisors Edvards Mikāls (no kreisās) kopā ar uzņemšanas grupas dalībniekiem.
Seriāla "Fati" režisors Edvards Mikāls (no kreisās) kopā ar uzņemšanas grupas dalībniekiem. Foto: Publicitātes foto

Ludzas novada Kārsavā sākta kriminālkomēdijas žanra seriāla “Fati” filmēšana. Šī gada sākumā seriāls guva ievērojamu izklaides platformas Tet TV+ skatītāju atzinību, un tie, kas uzticīgi sekojuši līdzi varoņu stāstiem, var uzgavilēt, jo seriālam gaidāms turpinājums. Jauno “Fati” sezonu veido “Tet” sadarbībā ar producentiem Arni Slobožaņinu un Gunti Rasimu no biedrības “Latgolys Producentu Grupa”.

Kriminālkomēdijas žanra televīzijas seriāls “Fati” ir pirmais seriāls latgaliešu valodā, kas balstīts uz patiesiem notikumiem Ludzas novada Kārsavā. Kā stāsta seriāla producenti, jaunajā sezonā skatītājus sagaida spraigu notikumu kopums pašmāju, tostarp Latgales, aktieru sniegumā.

Kā norāda Tet TV un izklaides pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda, kriminālkomēdiju žanrs kļūst arvien pieprasītāks un iemīļotāks skatītāju vidū. “Šī žanra popularitāte liecina par cilvēku vēlmi izbaudīt spriedzes pilnos notikumus caur smiekliem un humoru, un tieši šajā seriālā to izdevies apvienot vieglā un sirsnīgā kombinācijā.

“Fati” kalpo arī kā platforma, kur caur mūsdienīgu redzējumu tiek parādīta autentiskā latgaliešu mentalitāte un valoda.

Latgaliešu valodas izmantošana un kopšana seriālā ir nozīmīgs solis pretī mūsu valodas daudzveidībai un vēsturiskā kultūras mantojuma saglabāšanai,” stāsta Inga Alika-Stroda.

“Iepriekšējās sezonas radošās komandas kodolu veidoja daugavpilieši, kas labā nozīmē radīja interesantu krieviskās un latgaliskās kultūrvides krustojumu. Šoreiz filmējam Kārsavā un tās apkārtnē, līdz ar to arī vide ir citādāka. Radošās komandas sastāvā ir vairāki pašmāju aktieri un kino nozares profesionāļi – rēzeknieši, kurzemnieki un rīdzinieki,” stāsta producents Arnis Slobožaņins.

Jaunā sezonā stāstīs par notikumiem skolotāju Pītera un Vitaļa vasaras atvaļinājuma laikā Bozovā, kas izvēršas citādi nekā plānots. Viena situācija noved pie otras, kam seko cilvēku sazāļošana, nepatiesa apsūdzība, nāve un “kaukāziešu” cienīga nolaupīšana.

Seriālā galvenās lomas atveidos aktieri Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina un Jānis Kronis. Epizodiski seriāla filmēšanā piedalās arī aktieri Ojārs Tūmiņš, Mārcis Lipskis, Lauris Magazeins, Laura Svikša, Ainārs Linužs, Inta Ostrovska un citi. Seriāla režisors – Edvards Mikāls, viņš arī scenārija autors kopā ar pazīstamo latgaliešu literātu Valentīnu Lukaševiču. 

Seriāla uzņemšana ilgs līdz pat septembra vidum. “Fati” otrā sezona skatītājiem būs pieejama 2024. gada sākumā un, tāpat kā pirmās sezonas sērijas, būs skatāma izklaides platformā Tet TV+.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu