Rošīna Mērfija izpelnās asu kritiku; atcelti viņas koncerti (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Londonā atcelti divi īru elektropopa zvaigznes, kādreizējās grupas "Moloko" zvaigznes Rošīnas Mērfijas koncerti, kad sociālajos tīklos asas debates un pārmetumus "transfobijā" bija izsaukuši mūziķes komentāri par pubertātes bloķētājiem.

Dueta "Moloko" bijušās dalībnieces ierakstu kompānija arī pārtraukusi jaunā albuma "Hit Parade" reklamēšanu, kā arī, atbilstoši laikraksta "Toronto Star" avota teiktajam, apņēmusies visus ienākumus ziedot transpersonu kustības organizācijām.

"Lūdzu, nesauciet mani par terfu (transpersonas izslēdzošu radikālu feministi). Bet pubertātes bloķētāji ir galīgi garām, absolūti nožēlojami," savā privātajā "Facebook" lapā augustā ierakstīja Mērfija.

"Farmācijas milži viegli tiek pie lielas naudas. Mazie apjukušie bērni ir viegli ievainojami un ir jāaizsargā. Tā vienkārši ir patiesība," pauda dziedātāja, sociālajos tīklos drīz vien izraisot asas debates.

Jaunais albums klajā nāk piektdien, un tā atbalstam Londonā bija paredzēti divi koncerti, kas tagad atcelti.

Mērfijas atbalstītāji notikušo dēvē par kārtējo atcelšanas kultūras piemēru.

Britu horeogrāfe Rozija Keja tviterī pauda sašutumu par vēršanos pret Mērfiju, to raksturojot kā šausminošu.

"Ja tev ir vajadzīgs atbalsts, lūdzu, dari man to zināmu," vēršoties pie Mērfijas, rakstīja Keja. "Šeit ir vesela mākslinieku armija, kas ir gatava tevi atbalstīt un grib izbeigt atcelšanas kultūru. Tā ir slikta auditorijai, slikta sievietēm, slikta bērniem un smacējoša mākslai."

Atgādinām, ka dziedātāja vairākkārt uzstājusies Latvijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu