FOTO Slaveni ļaudis mācās izkļūt no krīzes filmas "72 stundas" pirmizrādē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 7. septembrī, pirmizrādi piedzīvoja filma “72 stundas”, kas izglītojošā veidā atklāj aktuālākos izdzīvošanas rīkus un paņēmienus, lai pārvarētu dažādas krīzes situācijas. 

Atklājot pirmizrādi, idejas līdzautors Roberts Ernests Levics dalījās pārdomās par to, kāpēc šī filma ir jānoskatās ikvienam.

“Filmas izveidei mūs pamudināja traģēdija, kādā miljoniem Ukrainas civiliedzīvotāju nonāca 2022. gada 24. februāra rītā. Krīzes situācijās varam nonākt ikviens – krīze var būt globāla, lokāla vai skart tikai tevi. Lielākā daļa no mums ikdienā par šiem tematiem padziļināti nedomā un, visticamāk, nespēj atbildēt uz jautājumiem –

kā iegūt tīru ūdeni, kad veikali ir ciet, kā sasildīties naktī, kad esi bez pajumtes, ko ēst meža vidū, kad kurjeri nepiegādā ēdienu?

Tāpēc ar filmu iedrošinām cilvēkus dažādiem paņēmieniem sagatavoties krīzei,” aicina Roberts.

Filmas “72 stundas” sižetā franču leģionārs Dāvids Krūmiņš un influenceris Armands Jaunzems saņem uzdevumu 72 stundās nokļūt no Liepājas līdz Lietuvas robežai. Abi vīri dodas ceļā tikai ar to, kas pieejams “Baltic Survival” krīzes somā. Ceļa gaitā viņi nokļūst dažādās krīzes situācijās, kuras pārvarēt ļauj līdzi paņemtās mantas un pareizi izvēlētais apģērbs. Sižetā tiek atklāti vairāki padomi, kā rīkoties, kad nav pieejami veikali, elektrība, pārtika, ūdens un citas ērtības. Tāpat puiši saskaras ar negaidītiem izaicinājumiem, kas jāpārvar, lai laikus nonāktu galamērķī.

“Šī filma liks paturēt prātā, ka ne vienmēr miers un stabilitāte ir pašsaprotamas lietas. Ņemot vērā pēdējo gadu notikumus Eiropā un pasaulē, filmā notiekošais atgādinās, kāpēc svarīgi sagatavot sevi un savu ģimeni neparedzamām un sarežģītām situācijām. Zināšanas ir mūsu vislielākais kapitāls, lai stātos pretī neskaitāmiem izaicinājumiem,” uzsver Inga Alika-Stroda, Tet TV un izklaides pakalpojumu daļas direktore.

Turpinot filmā “72 stundas” aizsākto sabiedrības izglītošanu par rīcību krīzes situācijās, uzņēmums “Baltic Survival” plāno vērst sabiedrības uzmanību uz filmā atspoguļotās tēmas aktualitāti arī reālajā dzīvē. Proti, tuvākajā laikā ir iecerēts rīkot izdzīvošanas nometnes bērniem un jauniešiem, kā arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem un mazturīgajiem.

Filmas “72 stundas” radošo komandu veido Dāvids Krūmiņš, Armands Jaunzems, Mārtiņš Pavasaris, Ritvars Bluka un Roberts Ernests Levics. Vistuvāk filmu un video pasaulei no komandas ir pieredzējušais operators Bluka, savukārt pārējie iesaistītie katrs papildināja projektu ar savām idejām un redzējumu. Tāpēc tā nav uzņemta pēc tradicionālajiem filmēšanas kanoniem, bet gan kā projekts, kurā katrs dod savu ieguldījumu mērķa sasniegšanā – aktualizēt tēmu par gatavību krīzes situācijām.

Filma “72 stundas” izklaides platformā Tet TV+ filma būs skatāma no 14. septembra, bet televīzijas kanālā 360TV tā būs pieejama oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu