Iluzionists Dante Pecoli ar izrādi “Likteņu krustceles…” godinās rakstnieku Italo Kalvīno

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Iluzionisma teātris Mystero sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā piedāvā itāļu rakstnieka Italo Kalvīno simtgadei veltītu iluzionista Dantes Pecoli monoizrādi “Likteņu krustceles…” Pateicoties vēstniecībai, izrādi apmeklētāji varēs noskatīties bez maksas.

Svētdien, 2023. gada 17.septembrī plkst. 16:00 Iluzionisma teātris Mystero (Rīgā, Vienības gatvē 30) aicina uz izrādi “Likteņu krustceles…”. Izrāde ir jaunā aktiera, iluzionista Dantes Pecoli oriģinālprojekts, kas veltīts itāļu rakstnieka Italo Kalvīno (Italo Calvino, 1923-1985) simtgadei. Kalvīno tiek uzskatīts par visvairāk tulkotajiem 20. gadsimta itāļu rakstniekiem un viņa literārie darbi tulkotājas Daces Meieres pārnesumā ir lasāmi arī latviešu valodā.

Italo Kalvīno darba "Neredzamās pilsētas" izdevums Daces Meieres tulkojumā, apgāds "Neputns". 
Italo Kalvīno darba "Neredzamās pilsētas" izdevums Daces Meieres tulkojumā, apgāds "Neputns". Foto: Publicitātes foto

Šoreiz skatītājs tiks iepazīstināts ar dižā autora darbu “Pils, kurā krustojas likteņi” (Il castello dei destini incrociati, 1969). Tā galvenā tēma – cilvēku likteņu analīze – tiks iedzīvināta mistikas noskaņas un oriģinālu izteiksmes līdzekļu (taro kārtis) mijiedarbībā ar skatītāju.

Iluzionists Dante Pecoli darba procesā ar režisoru Džanluku Barbadori
Iluzionists Dante Pecoli darba procesā ar režisoru Džanluku Barbadori Foto: Publicitātes foto

Izrādi iestudējis izcilais itāļu režisors Džanluka Barbadori (Gianluca Barbadori), kurš strādājis Kolumbijā, Āfrikā, Itālijā, Brazīlijā un citās pasaules valstīs. Režisora iestudējumi vienmēr liek domāt, un iegūtās atziņas mēdz ilgi uzkavēties skatītāju atmiņās.

Foto: Publicitātes foto

Šajā monizrādē jaunais aktieris Dante Pecolli būs vēl neredzētā ampluā - viņš būs vienīgais šī stāsta stāstnieks, bet visu izrādes laiku viņam palīdzēs Taro kārtis, kuru vizuālo maģiju skatītāji varēs redzēt uz liela LED ekrāna skatuves dziļumā. 

Foto: Publicitātes foto

Īss izrādes stāsta ieskicējums. Meža vidū atrodas kāda pils, kurā jauši vai nejauši satiekas cilvēki ar dažādiem likteņiem un pārdomas raisošiem dzīves stāstiem. Taču ir kas dīvains. Ienākot pilī, viņi visi zaudē savas runas spējas… Taču uz galda atrodas Taro kāršu komplekts un katram savu dzīvi bez vārdiem ir jāizstāsta tieši ar tām... Vai tas ir iespējams? Kāds ir paša Dantes Pecoli stāsts? Kāds būtu jūsu stāsts?

Tas viss piedzīvojams izrādē, kura norisināsies svētdien, 17.septembrī Iluzionisma teātrī Mystero. Sākums plkst. 16:00. 

Pateicoties Itālijas vēstniecības Latvijā finansiālajam atbalstam un veiksmīgajai sadarbībai ar Iluzionisma teātri Mystero, izrāde skatītājiem ir bez maksas, bet ir nepieciešama obligāta vietu iepriekšējā rezervācija.

Izrādes veidotāji pateicas par sadarbību Kaivai Krastiņai un Ingmāram Biseniekam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu