Gulbis par vēstures ierakstu kā jaunākajam valstvienības trenerim basketbolā: "Ja iespējas dod, es tās cenšos izmantot"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Basketbola karstums turpinās arī “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, kurā viesojas “TTT Rīga” basketbola komandas galvenais treneris un arī spēļu komentētājs Mārtiņš Gulbis. Viņš atminas laiku, kad pats kļuvis par Latvijas valstvienības treneri basketbolā, būdams vien nepilnus 22 gadus vecs. “Pašā, pašā sākumā es īsti neaptvēru, kas notiek,” atzīst Gulbis.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Gulbis stāsta: “Es uzskatu, ja tu dzīvē kaut ko gribi sasniegt, – tu nekad nezini, ja tu atsaki kādai iespējai, tev tādas iespējas vairs var nebūt. Es dzīvoju pēc principa, ka ir jādara viss iespējamais konkrētā dienā, labākais, ko tu vari izdarīt. Ir “jāņem” tagad, nevis jācer, ka kaut kad atkal kaut kas atnāks.” Viņš atsaucas arī uz pasaules notikumiem pēdējos gados, kas liek uzskatīt katru dienu par vērtību.

“Es, protams, ka apzinos, uz ko es eju. Es apzinos par tiem riskiem visam, kas ir. Beigās tā ticība un tā vēlme “sisties”, cīnīties par sevi, par to savu vīziju, kādu es redzu, – tā ir lielāka, un, ja tādas iespējas dod, es tās cenšos arī izmantot,” skaidro treneris.

Uz Šipkēvica teikto, ka, iespējams, ir jāliek lietā citi trumpji, lai spēlētāji klausītu norādēm, Gulbis uzskata, ka tā drīzāk ir mijiedarbība starp cilvēkiem.

“Ja tu stāsti kaut kādas lietas un tam cilvēkam tas palīdz, viņš saprot, kāpēc tas ir, tad jebkurš loģiski domājošs un saprotošs cilvēks respektēs tevi un sapratīs to. Es domāju, ar to arī es cenšos vienmēr sevi sagatavot pēc iespējas labāk katram treniņam, katram uzdevumam, lai es to izstāstu – kāpēc tas ir vajadzīgs, kāpēc tas tev palīdzēs,” viņš skaidro, atceroties treniņu procesu ar brāļiem Bertāniem, kas ir balstīts uz viņu stiprajām pusēm, “Es arī to izbaudu – būt kopā ar tādiem profesionāļiem.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu