Vienīgais latviešu amatierteātris Vācijā pošas uz festivālu Sanfrancisko

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēc izrādes “Iedvesma” 2023. gada martā.
Pēc izrādes “Iedvesma” 2023. gada martā. Foto: Foto no amatierteātra-studijas “Ezīši” arhīva

Vācijā vienīgais latviešu amatierteātris-studija “Ezīši” jau piekto gadu darbojas Latviešu centrā Minsterē un šobrīd pošas savam līdz šim tālākajam ceļojumam – uz Sanfrancisko, kur šogad notiks diasporas amatierteātru festivāls “Laipa”, TVNET informē Minsteres amatierteātra-studijas pārstāve Zane Pudule.

“Viņi ir talantīgāki, nekā paši domā!” par saviem aktieriem reiz teica režisore Laura Ritenberga-Kindere (Laura Ritenberga-Kinder). Ikdienā viņa strādā par zvērinātu tulci un tulkotāju un vada arī pasākumus vairākās valodās, bet jau sesto sezonu regulāri mēro 600 kilometrus no savas mītnesvietas Augsburgas, lai darbotos ar “Ezīšiem” Latviešu centrā Minsterē.

Šobrīd pamattrupā ir astoņi pieaugušie un divi bērni, kuri piedalās pēc nepieciešamības: “Atkarībā no materiāla meklējam palīdzību no malas, cilvēki sabrauc no dažādām Vācijas malām. Mums ir goda eži, ārštata eži, viesu eži, klavieru eži, dziedošie eži. Un ir brīnišķīga sajūta, ka ir tāda kā liela pūralāde, kur vienmēr kas vērtīgs atrodas, kad vajag,” aizkustināta saka režisora.

Šai sezonai plāni ir lieli. Pērn atklājuši, ka var paralēli uzturēt trīs izrādes, šosezon “Ezīši” turpina tādā pašā dinamikā. Uz Sanfrancisko, kas tomēr ir tāls un dārgs ceļojums, trupa dosies mazajā sastāvā, speciāli kuram Laura uzrakstījusi nelielu ludziņu "Leģenda par latvieti jeb ar dievu roku" – par to, kāpēc latviešu dievības radīja latvieti tādu, kāds viņš ir, un kāpēc beigās sanāca tā, kā mums ir. Lugā izskanēs arī gan leģendas, gan spēka dziesmas.

“Ezīši” ļoti cer arī paspēt līdz februārim iestudēt lugu Lielvārdē notiekošajam festivālam, kas veltīts ražīgajam un ievērojamam dramaturgam Gunāram Priedem. Tā arī būs pirmā reize, kad “Ezīši” ar izrādi viesosies Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu