Cik bieži tu domā par Romas impēriju? Skaidrojam pārsteidzošo "TikTok" trendu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: picture alliance / Vatican pool/Spaziani

Dzīvē ir dažas lietas, par kurām mēs regulāri domājam: “Ko man gatavot vakariņās?”, “Vai jāņem līdzi jaka?”, “Vai es izslēdzu plīti, pirms devos prom no mājas?”. Saskaņā ar jaunāko sociālā tīkla “TikTok” tendenci, arī Romas impērija ir šo jautājumu saraksta augšgalā.

Jā, tieši tā, Romas impērija – mūsdienu civilizācijas pamats un vēstures laikposms, par kuru mācījāties skolā, ir kļuvusi par šī brīža tendenci platformā “TikTok”, pēc tam, kad vairākas sievietes pavaicāja saviem partneriem, cik bieži viņi domā par Romas impēriju, un izrādās, ka diezgan bieži.

Šī trenda ietvaros cilvēki jautā saviem mīļotajiem vīriešiem: “Cik bieži tu domā par Romas impēriju?” Rezultāti bieži ir ļoti pārsteidzoši, jo daudzi vīrieši atbild, ka viņi par to domā regulāri, sākot no reizes nedēļā līdz pat trim reizēm dienā. 

No kurienes tieši radās šī tendence? Un vai ir kāds iemesls, kāpēc daži cilvēki ir mazliet apsēsti ar Romas impēriju? Lūk, viss, kas jāzina.

Kas ir “TikTok” Romas impērijas trends?

Šoreiz “TikTok” tendence patiesībā sākās sociālajā tīklā “Instagram”, pirms nonāca platformā “TikTok”.

Augusta beigās Zviedrijā dzīvojošais romiešu notikumu atdarinātājs Gajs Flāvijs (Gaius Flavius) savā “Instagram” profilā publicēja video, kurā aicināja sekotājas pajautāt saviem partneriem, cik bieži viņi domā par Romas impēriju:

“Dāmas, daudzas no jums neapzinās, cik bieži vīrieši domā par Romas impēriju. Pajautājiet savam vīram/puisim/tēvam/brālim. Viņu atbildes jūs pārsteigs.”

Viņa ieraksts bija atsauce uz zviedru influenceres Saskijas Kortas (Saskia Cort) 2022. gada septembrī publicēto ierakstu, kurā viņa sāka aicināt “Instagram” sekotājus pajautāt saviem partneriem, cik bieži viņi domā par Romas impēriju. Šis ieraksts kļuva ļoti populārs Zviedrijā, taču tagad, gadu vēlāk, tas ir kļuvis populārs visā pasaulē.

Tagad tas ir nonācis arī platformā “TikTok”, un ar to saistītā mirkļbirka #romanempire (tulk. #romasimpērija) šobrīd ir sasniegusi gandrīz miljonu skatījumu, kamēr simtiem cilvēku jautā saviem partneriem, cik bieži viņi domā par Romas impēriju.

Viņu sniegtās atbildes bija dažādas, minot gan “trīs reizes dienā”, gan “tehniski katru dienu”, kā arī “iespējams, katru otro dienu”. Salīdzinājumam – viņu partneris, kas uzdod šo jautājumu, parasti atbild, ka gandrīz nekad par to nedomā.

Protams, kā uzsvērts daudzos “TikTok” komentāros, ne tikai vīrieši domā par Romas impēriju, taču šķiet, ka par to interesējas ievērojams skaits vīriešu. Kāpēc?

Kāpēc cilvēki ir tik apsēsti ar Romas impēriju?

Tagad, kad ir noskaidrots, ka krietna daļa sabiedrības par Romas impēriju domā gandrīz katru dienu, kas joprojām šķiet neprātīgi, mums ir jāsaprot iemesls.

Kad daudzi “TikTok” video veidotāji jautāja partneriem par šīs aizraušanās ar Romas impēriju iemeslu, atbildes bija dažādas. Daudzus šķietami ieinteresēja tas, kas radies no Romas impērijas, piemēram, ceļi un valodas.

Citiem šī interese ir saistīta ar gladiatoriem, piemēram, viens cilvēks teica: “Katru reizi, kad klausos kādu patiešām foršu dziesmu, es iztēlojos to ainu no Trojas.” Kāds cits teica, ka domā par diviem cilvēkiem Kolizejā, kas cīnās līdz nāvei.

Lai gan tehniski ir daudz, par ko domāt saistībā ar Romas impēriju, galu galā tā ilga 1000 gadus. Daži cilvēki platformā “TikTok” ir skeptiski par to, ka citi ir tik ļoti tajā ieinteresēti, un daudzi jautā, vai tas viss nav tikai viens liels joks, kuru cilvēki izspēlē ar saviem partneriem.

Viena persona komentēja: “Viņiem visiem ir jābūt līdzdalīgiem, jo KĀPĒC?” Kāds cits teica: “Man šķiet, ka mani nerro.”

Taču ar gandrīz miljardu skatījumu platformā “TikTok” noteikti pastāv daži lieli šīs impērijas fani. Lai gan ir cilvēki, kuri par to vispār nedomā, nākamreiz, pasūtot Cēzara salātus, būs iemesls padomāt par Romas impēriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu