Baltijas jūras koru konkursā uzvar Oslo Universitātes sieviešu koris (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Sestā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un Grand Prix ieguvējs, Oslo Universitātes sieviešu koris
Sestā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un Grand Prix ieguvējs, Oslo Universitātes sieviešu koris Foto: Kaspars Teilāns

Par sestā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un Grand Prix ieguvēju, saņemot īpašo Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro, kļuva Oslo Universitātes sieviešu koris diriģentes Maritas Tendeles Bodsbergas Veides vadībā.

Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu ieguva jauktais koris “Gratia Choir” diriģenta Alfonso Andrika Viratmas vadībā (Indonēzija). Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu, kā arī Dzintaru koncertzāles speciālbalvu ieguva jauktais koris “St. Jacobs Vokalensemble” diriģenta Mikaela Vedara vadībā (Zviedrija).

Par konkursa labāko diriģentu tika atzīta Marita Tendele Bodsberga Veide, viņa un Oslo Universitātes sieviešu koris atzīti par labākajiem obligātā skaņdarba – Riharda Dubras opusa "Hail, O Star of the Ocean" – interpretiem. Skatītāju simpātiju balvu sadarbībā ar Laima, kā arī par skatuviski atraktīvāko tika atzīts jauktais koris “Gratia Choir” (Indonēzija).

Žūrijas atzinību un izdevniecības “Musica Baltica” balvu Par labāko unisona skaņdarba interpretāciju ieguva jauktais kamerkoris “Alumni Heidelberg” (Vācija).

Kori no Latvijas iekļuva labāko sešiniekā, jauktajam korim “Austrums” (diriģents Ārijs Šķepasts) iekļūstot konkursa finālā un ieņemot 5. vietu, savukārt jauktais koris “Norise” (diriģente Alise Konkēviča-Upīte) konkursā izcīnīja 6. vietu.

Foto: Kaspars Teilāns

Sestais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss noritēja no 22. līdz 24. septembrim Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē un sapulcināja kora dziedātājus no deviņām pasaules valstīm – Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Īrijas, Bulgārijas, Indonēzijas un Latvijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu