"Tas ir viltus." Spriņģe atmasko influenceri Uresinu; viņa nepaliek atbildi parādā (32)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA, instagram/inga.springe/ / TVNET kolāža

Pētnieciskā žurnāliste Inga Spriņģe savos sociālajos tīklos dalījusies ar ierakstu, kur atmasko influenceri Lieni (īstajā vārdā Jeļenu) Uresinu. Uresina ir pazīstama kā "manifestācijas koučs". Par viņas šķietami savādo biznesu uzzini vairāk TVNET veidotajā analīzē par sapņu tirgošanas biznesu Latvijā.

Uresina, kura tiek uzskatīta par vienu no Latvijas pazīstamākajām manifestācijas guru, 16. septembrī dalījās ar ierakstu sociālajos tīklos, vēstot: "Es esmu uz FORBES New York digitālā vāka."

"Piedāvājumu būt uz vāka saņēmu esot ASV, sākotnēji biju šokā un neizpratnē par šādu iespēju. Kā? Es? Uz Digital Forbes New York vāka Amerikā? Bet tiešām - viss ir iespējams, mana manifestēšanas sistēma strādāt#, BAGĀTĪBAS FORMULA strādā un tā strādā visiem!" tā Uresina. 

Nedēļu vēlāk pētnieciskā žurnāliste Inga Spriņģe dalījās ar savu novērojumu: "Es jau iepriekš biju pamanījusi šo vāku un tas man raisīja aizdomas. Jo bildes bija tās pašas, ko viņa likusi iepriekš savos socmedijos. Tik ietekmīgs medijs kā "Forbes" vienmēr taisītu savu foto sesiju. Nedaudz paguglēju, bet likos mierā. Pieņēmu, varbūt ir kāds "Forbes" maksas pasākums, līdzīgi kā Forbes Council, kur Uresina bija iepriekš nopirkusi dalību."

Viņa turpina: "Taču šonedēļ, esot pasaules pētniecisko žurnālistu konferencē, satiku "Forbes" žurnālistu. Parādīju viņam šo vāku un interviju un viņa atbilde uzreiz bija:

"Tas ir viltus."

Lai tomēr būtu 100% droši, pajautājām oficiāli Forbes PR dienestam un viņi apstiprināja to pašu."

Reaģējot uz notikušo, Uresina 24. septembra vakarā vietnē "Instagram" publiskoja tiešraides video.

Viņa apgalvo, ka, piedāvājumu būt uz prestižā izdevuma vāka, kā arī sniegt interviju saņēmusi no kādas aģentūras.

"Es pārbaudīju aģentūru - gan viņu atsauksmes, gan "Instagram" lapu. Es pateikšu godīgi, man ļoti gribējās būt uz "Forbes" vāka, mēs pārbaudījām, viss ir legit (lat. - likumīgi)," tā Uresina.

"Viņi izstādīja rēķinu, kas ir normāla prakse," apgalvo viņa, norādot, ka arī Latvijas žurnāliem esot tāda prakse.  

Viņas teikto uzreiz steidza atspēkot žurnāliste Anna Peipiņa, vietnē "Twitter" rakstot: "Ne Santā, ne IEVĀ interviju nevar “nopirkt”. Var oficiāli pirkt reklāmas laukumu un likt tur savu interviju vai foto uz A4 vai savu dzeju, bet klāt būs atzīme, ka tā ir reklāma. Lienei Uresinai grūti pieņemt, ka viņa vienkārši neinteresē šos žurnālus."

Uresina savā "Instagram" tiešraidē atzina: "Pārbaudīju, cik es varēju." Viņa apgalvo, ka ir sazinājusies ar "Forbes", lai noskaidrotu radušos situāciju, un "pilnībā uzņemas atbildību par katru darbību, ko veic". 

"Es nezinu šai mirklī. Man teica, ka viss ir legit. Es nezinu, vai esmu pieļāvusi kļūdu," tā Uresina. 

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu