Vai mākslīgais intelekts izkonkurēs radošus cilvēkus? Pārdomās dalās žurnāliste Linda Abu Meri

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Linda Abu Meri
Linda Abu Meri Foto: publicitātes

Mākslīgā intelekta attīstība var šķist drauds cilvēka talantam un radošumam. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, nesen Latvijas Televīzijas raidījumu “Rīta Panorāma” atstājusī žurnāliste Linda Abu Meri dalās savās pārdomās – vai radošs un talantīgs cilvēks varētu pazust starp mākslīgā intelekta sasniegumiem.

Uz raidījuma vadītāja Jāņa Šipkēvica teikto – “nekad neviens talantīgs, radošs cilvēks nevar pazust tāpēc, ka viņš to talantu varētu pabīdīt citā jomā, kur mākslīgais intelekts ir par īsu” – Abu Meri dalās savās pārdomās:

“Kāpēc mēs vispār patērējam kaut kādu saturu? Mēs patērējam – viens, ir, protams, informatīvā dimensija, bet otrs – mēs patērējam saturu tāpēc, ka mēs gribam emocijas.”

Viņa turpina: “Mēs gribam sajūtas, mēs gribas smieties, raudāt, dzīvot kopā. Es nezinu, cik daudz ir jāevolucionē mākslīgajam intelektam, lai tas liktu cilvēkam pārdzīvot līdzi tik daudz, kā to var izdarīt dzīvs cilvēks.” Abu Meri gan ir pārliecināta, ka, arvien vairāk attīstoties mākslīgajam intelektam, daudzas lietas mainīsies, līdzīgi kā tas bijis dažādos laikos ar inovāciju ienākšanu.

“Gūtenberga prese pamatīgi izmainīja “landskeipu”, tā teikt. Stelles savulaik izmainīja, protams, to, kā tiek ražots, ražošanas procesu kā tādu. Ir ļoti daudz tādu inovāciju, kas, protams, maina ierasto kārtību. Jautājums – kur tu atrodi savu vietu? Es esmu optimistiska – es domāju, ka mēs savu vietu atradīsim,” viņa piebilst.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu