82 gadu vecumā miris Dumidora lomas atveidotājs no "Harija Potera" filmu sāgas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

82 gadu vecumā mūžībā devies sers Maikls Gambons, kurš vislabāk pazīstams ar profesora Baltusa Dumidora lomu “Harija Potera” filmu sāgā. 

"Mēs esam satriekti, paziņojot par sera Maikla Gambona zaudēšanu," paziņoja aktiera pārstāve Klēra Dobsa viņa sievas Annas Milleres un dēla Fērgusa vārdā.

Viņš nomira slimnīcā ar plaušu karsoni.

Paziņojumā teikts: "Mēs lūdzam cienīt mūsu privātumu šajā sāpīgajā laikā un paldies par jūsu atbalsta un mīlestības vēstījumiem."

Gambons ir dzimis Īrijā, un viņa aktiera karjera sākās teātrī ar lomu "Otello" iestudējumā Dublinā 1962. gadā.

Lielbritānijā viņš iemantoja plašu popularitāti ar franču detektīva lomu telekanāla ITV seriālā "Maigret" ("Megrē"), kā arī Filipa Mārlova lomu 1986. gada BBC seriālā "The Singing Detective" ("Dziedošais detektīvs").

Citu televīzijas lomu vidū ir darbs Dž. K. Roulingas romāna "The Casual Vacancy" ("Nejaušā vakance") 2015. gada ekranizācijā.

Pazīstamāko kinolomu vidū ir aktiera veikums tādās drāmās kā "The King's Speech" ("Karaļa runa") un "Gosford Park" ("Gosfordas parks").

Pasaules mēroga atzinību Gambons izpelnījās ar Dumidora lomu Harija Potera filmās, sākot ar 1997. gada filmu "Harry Potter and the Philosopher's Stone" ("Harijs Poters un filozofu akmens").

Par ieguldījumu izklaides industrijā Gambons 1998. gadā tika iecelts bruņinieka kārtā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu