Piesakot šo raidījumu, man gribas būt nedaudz sentimentālai, un tas nav tikai tāpēc, ka vasaru ir nomainījis rudens, bet gan tāpēc, ka šī raidījuma varoņiem šis gads ir tāds kā jubilejas gads - "The Sound Poets" debijas albumam aprit desmit!

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnāls "Klik" turpina raidījumu ciklu "Pop trips", kurā atskatāmies uz pagājušās divdesmitgades Latvijas populārākajiem hitiem, aicinot uz sarunu tā izpildītājus. Šajā reizē sarunājamies ar grupas "The Sound Poets" mūziķiem Jāni Aišpuru un Normundu Lukšu. Sarunā izcēlām dziesmu "Kalniem pāri", kas iemantojusi teju himnisku statusu. 

Šogad grupas "The Sound Poets" debijas albumam "Tavs stāsts" aprit desmit gadi. Uzzinot par šo faktu, es, maigi izsakoties, paliku uz pauzes. Tas droši vien tāpēc, ka šīs bija kārtējais apliecinājums tam, ka laiks skrien pārāk ātri. Bet kā par šo jūtas paši grupas dalībnieki?

Vai desmit gadi ir "jau" vai "tikai"? 

"Pop trips": "The Sound Poets"
"Pop trips": "The Sound Poets" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

"The Sound Poets" pieteica sevi ar debijas singlu "Emīlija", taču līdz šim veiksmīgākais bijis grupas otrais hits latviešu valodā - "Kalniem pāri". Grupas dalībnieki smejas, ka viņus mēdz jaukt ar grupu "Kalniem pāri" - tieši tik ietekmīga ir šī dziesma. 

Tagad, kad ir pagājuši vairāk nekā 10 gadi, grupas dalībnieki beidzot atklāj, kas slēpjas aiz "Kalniem pāri" un kādas ir sajūtas 30 gadu vecumā sarakstīt teju himniska statusa dziesmu, kas ir izskanējusi kā koncertos, tā privātās ballītēs, bijusi līdzās neskaitāmos prieka un skumju brīžos, un visbeidzot pat pieskandinājusi Mežaparka estrādi Dziesmu svētkos. 

Laikā, kad "grupa" ir izmirstoša suga, vai arī "The Sound Poets" ir domājuši par radošo pauzi? Un kas ir viņu jaunais "Kalniem pāri"? Aizkustinošo interviju skaties video! 

"Pop trips": "The Sound Poets"
"Pop trips": "The Sound Poets" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp