Maksims Galkins reaģē uz notiekošo Izraēlā (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Maksims Galkins koncertzālē „Dzintari”
Foto: Maksims Galkins koncertzālē „Dzintari” Foto: Jānis Škapars/TVNET

Populārais krievu komiķis Maksims Galkins, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ar ģimeni pārcēlās uz Izraēlu, sociālajos tīklos dalījies ar ierakstu par tur notiekošo. 

Galkins vietnē "Instagram" publiskojis foto ar Izraēlas karogu un ierakstu: "Šodien [7. oktobrī] plkst. 6.30 mēs pamodāmies ar sirēnām... Grūts laiks Izraēlai. Izsaku līdzjūtību visiem upuriem un viņu piederīgajiem! Lūdzos par tiem, kuri nonākuši gūstā. Izraēla uzvarēs!"

Jau ziņots, ka 7. oktobrī Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pēc palestīniešu kaujinieku uzbrukuma no Gazas joslas paziņoja, ka Izraēla atrodas karā. 

"Izraēlas pilsoņi! Mēs esam karā, nevis operācijā, nevis eskalācijā, bet karā," videouzrunā pavēstīja Netanjahu. "Šorīt "Hamas" veica slepkavniecisku pārsteiguma uzbrukumu Izraēlas valstij un tās pilsoņiem. Mēs esam tajā jau kopš agra rīta."

Latvijas vēstniecībā Izraēlā aizvadītajā nedēļas nogalē, kad šo valsti satricināja islāmistu grupējuma "Hamas" kaujinieku sarīkoti raķešu uzbrukumi, konsultatīvos nolūkos vērsušies aptuveni 65 Latvijas valstspiederīgie, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza.

Viņš stāstīja, ka Izraēlā pastāvīgi uzturas ap 5000 Latvijas valstspiederīgo, kuriem lielākoties ir dubultpilsonība. Šie cilvēki zina, kā ir jārīkojas situācijās, kad atskan trauksmes sirēnas.

Vēl aptuveni 64–65 cilvēki uz Izraēlu ir atceļojuši kā tūristi vai darba darīšanās. "Viņi ir vērsušies vēstniecībā pēc padoma. Pagaidām viņiem nav nepieciešama konsulārā palīdzība, bet Ārlietu ministrija un vēstniecība uztur ar viņiem kontaktus un sniegs palīdzību, ja tāda būs nepieciešama," stāstīja Groza.

Viņš piebilda, ka, saskaņā ar Izraēlas valdības apgalvoto, valsts ir drošībā, kā arī darbojas starptautiskā lidosta, lai arī daudzi reisi tiek atcelti. Izraēlas valdība sola sniegt iedzīvotājiem nepieciešamo palīdzību.

Pēdējo dienu notikumi, protams, ietekmē Latvijas vēstniecības Izraēlā darbu, bet tas tiek turpināts, un nav pārtraukta arī dokumentu izsniegšana cilvēkiem, kuriem tā ir paredzēta šajās dienās. "Netiek rīkoti publiski pasākumi, netiek rīkotas pieņemšanas, un cilvēki tiek aicināti uzturēties ārpus sabiedriskām vietām, tikai pēc nepieciešamības doties uz veikaliem," stāstīja vēstnieks.

Viņš pauda bažas, ka Izraēlā situācija sarežģītos, ja tagad kādas aktivitātes sāktu Libānas teritorijā izvietojusies teroristiskā organizācija "Hezbollah". Tādā gadījumā Izraēlai būtu jācīnās vienlaikus divās frontēs.

Groza aicināja ikvienu Latvijas valstspiederīgo, dodoties uz jebkurām ārvalstīm, reģistrēties konsulārajā reģistrā, lai pēc tam būtu vieglāk ar šiem cilvēkiem sazināties un nepieciešamības gadījumā sniegt viņiem palīdzību.

Kā ziņots, palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā. Izraēlas armija atbildējusi ar pretuzbrukumiem, un konfliktā kopumā nogalināti jau aptuveni 1000 cilvēku.

Bojāgājušo, pazudušo un nolaupīto vidū ir arī ārvalstu pilsoņi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu