Vēlies iegādāties? Tiek izsolīta leģendārā Maikla Džeksona jaka

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Novembrī Londonā tiks izsolīta leģendārā jaka, ko savulaik valkāja popzvaigzne Maikls Džeksons.

Šī jaka 1984. gadā bija redzama dzēriena “Pepsi” reklāmā un ir viens no vairāk nekā 200 mūzikas piemiņas priekšmetiem, kas tiek pārdoti.

Melnbaltā ādas jaka, kas tika izgatavota speciāli Džeksonam šai reklāmai ietvaros, tiek izsolīta par summu no 200 000 līdz 400 000 sterliņu mārciņu (aptuveni no 230 000 līdz 460 000 eiro).

Tā parādījās pirmajā epizodē bezalkoholiskā dzēriena reklāmu sērijā, kurā redzams Maikls Džeksons.

Šīs reklāmas ir palikušas atmiņā, galvenokārt tāpēc, ka vienā no filmēšanas reizēm kļūdainas pirotehnikas darbības dēļ aizdegās Džeksona mati un viņš guva apdegumus. Taču tajā reizē viņš bija tērpies citā jakā.

Kostīmu un rekvizītu izplatīšanas uzņēmums “Propstore” izsolīs gan šo jaku, gan Džordža Maikla (George Michael) “La Rocka” jaku, kurā viņš bija tērpies 1987. gadā, uzstājoties duetā ar Aretu Franklinu (Aretha Franklin).

Izsolē ir arī bišu stropa parūka, kuru 2007. gadā Eimija Vainhausa (Amy Winehouse) izmantoja savā pēdējā albumā “Back To Black” iekļautās dziesmas “You Know I’m No Good” videoklipā.

Citas piemiņas lietas, kas tiks izsolītas, ir saistītas ar Deividu Boviju (David Bowie), Elvisu Presliju (Elvis Presley) un grupu “The Beatles”.

“Gibson” markas ģitāra, kas piederēja grupas “AC/DC” dalībniekam Angusam Jangam (Angus Young), varētu izmaksāt līdz pat 120 000 sterliņu mārciņu (aptuveni 140 000 eiro), savukārt Džona Lenona (John Lennon) jostas sprādzes vērtība tiek lēsta līdz 60 000 sterliņu mārciņu (aptuveni 70 000 eiro).

“Propstore” mūzikas un plakātu nodaļas direktors Marks Hakmens (Mark Hochman) teica, ka solīšanā būs liela konkurence.

“Daudzi no šiem ekskluzīvajiem priekšmetiem pirmo reizi tiek publiski pārdoti,” viņš teica.

Maiklam Džeksonam piederošās piemiņas lietas iepriekš tika pārdotas par vairākiem tūkstošiem, piemēram, melnā mīkstā filca platmale, kuru viņš bija uzvilcis 1983. gadā, tieši pirms izpildīja savu slaveno moonwalk deju pirmo reizi, pagājušajā mēnesī izsolē Parīzē tika pārdota par 77 640 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu